tisdag 30 april 2019

Hemfärd.....



Jag vaknade upp, sträckte på mej. Min kropp, hur mådde den efter 42 195 meter? Lite stel i ena skinkan annars i topptrim. Ja det brukar vara så på morgonen men ju längre dagen lider får man smaka mer och mer på de ömmande musklerna.

Jag kramade mitt mys god morgon och vi gjorde oss redo för att inta frukost buffen. Jag mådde prima så jag gick bananas fullständigt. Min kropp suktade efter näringen trots att jag vält i mej både pizza och en bamse glass kvällen innan.

Vi checkade ut och regnet stod som spö i backen. Sådär kul. Vi tuffade norröver och tog ett stopp i Lübeck. En bedårande vacker stad vilken var den viktigaste staden under Hansans storhet. Målet var Marsipan cafét Som är vida känt. Jag är inte speciellt förtjust i marsipan med det var mitt resesällskap. Men jag gick inte lottlös jag heller. Fantastiska bakverk och en god kopp kaffe på det. I affären var det Mollie som gick bananas, jag tog några kakor nougat men hon välte ner marsipan i korgen, smart med tanke på att jag inte kommer sno det från henne ;)

Vi fortsatt norröver och vädret vände och i solens sken nådde vi Puttgarden. På färjan och jag fick en välbehövlig tallrik med korv och pommes. Min kropp krävde massor.

Vi möttes av en tågkrock i byn. I en kurva precis innan Jockarp stod det mängde med utryckningsfordon och Öresundståget stod still på spåret med potatis i fronten. Tydligen hade tåget brakat rakt in i en bondes potatis vagn. Oklart vad som hänt med det såg otäckt ut. Lindrigt skadade löd rapporten på radion, vilket var glädjande.

Med nästan helt tom tank i kärran svängde jag tacksamt upp i Allén som leder till palatset.
Ännu en magisk resa som avslutades på bästa platsen. Hemma.....

Jag laddade tvättmaskinen medans Mollie stod och hoppade trettiotvå, hon ville ut på berget och springa med sina nyinvesterade skor.
Så trots att jag hade ett Marathon i benen var det bara att ge sej ut på berget, vilket jag inte ångrar, det var magiskt att springa med henne på stigarna till skira bokblad och solen kittlandes i ögonen.

Mitt liv är bra.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar