tisdag 9 juli 2019

Ales stenar.....




Kultur och historia kan vara både roligt och mysigt och gör man det roligt och mysigt så lär man sej mer och man uppskattar möjligheterna som ges.
Vi lämnade byn med fikaväskan packan, vi hämtade upp en kompis till Mollie.
Vidare körde vi och hämtade upp min äldsta vän tant N. Vi har upplevt barndom, tonåren och vi har även upplevt en förlossning tillsammans och som det känns nu kommer vi även att uppleva ålderdomen ihop.

Bilen fullastade med glädje och vi körde söderut, Skåne, Kåseberga och Ale stenar. Det var målet. Denna plats med Sveriges bäst bevarade skeppssättning. Jag har besökt platsen med jämna mellanrum och med olika människor. Dagens sällskap la sej på en topplacering.
Vi hann knappt ta oss ut från bilen förrän jag mötte ett välbekant ansikte. Vi kramades och skojade om att vi träffades på just denna platsen, liten värld liksom.

Mot skeppssättningen, kidsen var alerta och dom ville höra historier om platsen, vi vuxna släppte lös vår kunskap och våra hypoteser.
Vi satte oss i lä och åt vår mat till frågestund i form av gåtor, det blev många Aaa, grrr och skratt under stunden.
Mollie har visat mej klapplekar som dom gör i skolan idag. Jag frågade tant N om hon kom ihåg våra klapplekar? Vi provade och det satt som en smäck, så sjukt roligt att en lek man lekte ihop för 35 år sedan fortfarande gick att plocka fram och har roligt till ;) Jag tror att vi impade både på oss själva och på kidsen.

Vi lämnade Kåseberga efter ett glasstopp, vi drog vidare i livet. Jag har läst om en strand som har blivit prisade som Sveriges vackraste strand, den ville jag uppleva och det fick jag, en kort stund innan ovädret kom in. Barnen ville gärna ta ett dopp men vi sa stopp. Blixtrar och dunder gjorde att vi fortsatte vår resa.
När vi kom till en korsning frågade jag höger, vänster eller rakt fram. Beslutet föll på höger. Kidsen började oroa sej över att vi inte visste vart vi befann oss, och tja det visste vi inte heller. Livet blir desto roligare då tyckte vi. 

En vända inom Glimmingehus men vi lämnade inte bilen denna gången, regnet öste ner och vi såg ingen glädje i att se på den medeltida borgen dyngsura så vi vände hemåt. Inom en affär i Åhus sen tuffade vi hem mot vår lilla stad.
Vi lämnade av vårt sällskap och körde hem till byn och till den tända grillen på undantaget. Korv grillades och sen blev det en chill afton som avslutades med högläsning av min dotter.

En formidabelt bra och mysig dag var till ända. Tack för den alla inblandade.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar