söndag 20 maj 2012

Äldreboende....?



Äldreomsorgen och äldreboende, ja vi kände oss manade att göra ett studiebesök just på ett sådant ställe, jag har både bra och dålig erfarenhet av just dom inrättningarna.
Å ena sidan bodde min mormor på ett sådant och där var det trevlig miljö nära till djur och natur å andra sidan var personalen inte den bästa.
För bland det värsta jag vet det är när människor pratar över huvudet på andra människor, detta skedde i min mormors fall.
Hon var skarp som kniven i huvudet till den dagen hon dog ändå pratade personalen med henne som om hon vore tre år.
Och andra sidan bodde min morfar på ett annat ställe ett tag innan han dog, på detta stället var miljön inte så trevlig men där var personalen bättre.
Ja och vem ha sagt att en kombo av god miljö och bra personal vore omöjligt?
ingen mej veterligen men frågan är om det finns?

Vidare var jag nu på ett tredje ställe och det var faktiskt inte för att tycka något för det var jag där för lite för att kunna göra. (Ja lite fick jag tycka och det var att det var väldigt nerslitet och gammaldags)
Nej nu var vi och hälsade på mormor på jobbet.
Mormors arbetskamrater blev helt vilda när myset kom innanför dörren, vilket välkomnande må jag säga.
Myset var inte alls blyg när vi var på mormors avdelning, hon fick kex av en kollega och tyckte det var spännande.
Värre blev det när vi skulle följa med till frukosten där en del var så påflugna så myset tog till lipen, ja det är minsann inte alltid lätt att vara lilla fröken populär ;)

Bus på berget,


Ja det var morgonen de, hem och ut på berget med morbror och alla hundarna, Mollie somnade gott av alla intrycken från förmiddagen och det var ljuvligt i backen, det började nu också bli något behagligare temperatur, nog har maj varit kall alltid.

Pannkakslunch och kaffekorgen med upp på utsiktsplatsen, vi busade runt i gräset och njöt av den storslagna utsikten med kontraster på gula rapsfält och bruna fält med potatis rader som ännu inte kommit upp ur jorden.
Vesan är otroligt vacker just nu, men det säger jag ju vid alla årstider, hihi.
Bada lite badkar hann vi med och det var behövligt, små jordiga fingrar bytte färg och var så härligt bebis mjuka när dom kom upp efter diverse bus i plurret.

Och så var biljetterna införskaffade till den store konungens konsert, ingen man har haft så stort inflytande på mej som han. Han Herr Winnerbäck.
Myset fick med en egen biljett, den kostade 11 spänn, värt varenda krona ;) så ja sommaren är räddad, Winnerbäck och pride, de kan ju sluta hur som helst.


Kvällen bjöd på mat, musik och dans, det var underbart att se lilla fröken dansa loss, hon spelade även lite synth och lite trummor.
Det blev ganska sent även denna kväll innan vi kom in och stängde dörren bakom oss, Vi avslutade den allt för sena kvällen i soffan med popcorn och barabapapa.
Men är det lördagskväll så är det ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar