fredag 11 maj 2012

Sälen....

Sälridning, de var nytt ;)


De kändes som de skulle bli en väldigt trist dag, när den känslan kommer är det bäst att stämma i bäcken, jag vill inte ha några trista dagar mer i mitt liv, vem vill ha de liksom?
Gråmulet men uppehåll, uteaktiviteter klubbades, skulle det bli de busvädret som utlovats jag då hade väl planen fått omarbetats något.
In i bilen och söderöver mot Skåneland bar det.
Fikakorgen var packad med diverse godsaker.

Ja och så var det det här med fartkameror, jag tror att jag har någon sensor på min nya fina bil som jag inte känner till. För det blixtrar alltid till när jag kör förbi en kamera. För inte kan det väl vara något annat va?
Hehe ja vi får väl se hur söt man blir på detta foto, men jag tror jag satt med fingret i en öppning i ansiktet ;)

Djurparken välkomnade oss och tre stora busslass med ungar i alla olika storlekar, de var barn precis överallt, jag blev svett bara jag såg alla dom självlysande västar som sprang omkring.
Men lydigt gick dom sen två och två hand i hand, myset hängde med oss och även hon var lydig :)

Vi kom till smådjurshuset för att klappa lite kaniner och marsvin, men dörren var låst så jag haffade en liten söt tjej och frågade om hon hade hand om de smådjuren. Japp det hade hon men hon kunde tyvärr inte låta oss gå in på grund av sjukdom.
Så klart var jag nyfiken på vad det var för fel på dom små så jag gav henne valet, pest eller kolera, hihi skojar bara, nej jag frågade om det var salmonella eller kaninpest. Hon visste de inte men veterinären hade tagit prover på morgonen så de skulle kunna redas ut framöver, spännande må jag säga.
Vidare blev det säl matning och nu tog den lilla söta tjejen på sej headset och började informera om sälarna, namn, ålder, släktförhållande mm. Även det var spännande.

Jag vill och jag kan ;)


Sen var det grilldags, lilla fröken kunde inte vänta på glöden så korven intogs rå, ja det är väl inte hela världen.
Upp på björnberget för glassintag, jag fuskade lite med mitt sötintag, jag var tvungen att smaka lite på mysets glass.
Fint väder och mycket djur, precis som det ska vara.
När vi styrde hemåt började det regna och mitt resesällskap somnade, de snarkades både fram och bak, kul....


Mamma får va med, en stund...

Nja jag hann med lite nyttigheter också, ett par mail till kommunen for iväg, nu var det inte i egen intresse utan från vår förenings räkning.
Jag väntar på svar.

När myset somnade fick jag åter lite skrivlust och med tanke på att mina kompisar i rosenbad ligger och fisåker i vägkanten utan att vilja gasa på vad det gäller lagarna vi har här i landet så kände jag att nu är det dags att ta hjälp från annat håll.
Rfsl fick mail från Jockarp i går kväll, även där inväntar jag nu svar.

Fan jag blir väl snart anmäld för mailbombning, men jag får väl ta det :)

Kan själv...


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar