torsdag 10 maj 2012

Höna pöna....



Ja efter urladdningen på kommunhuset med alla frågor, svar och funderingar en riktig brainstorming så tog vi sovmorgon och låg kvar i sängen och läste ett par böcker.
Det är så mysigt när mitt lilla mys kryper tätt intill mej burra in sej i sidan på mej och pekar på boken hon valt.
Jag frågar henne nu när vi läser om hon kan peka på olika saker, det är apor, blommor, lampor, saxar, glassar och så vidare. Pedagogiskt så det slår gnistor, hihi.

Vi tog en långfrukost och sen vidare ut på vårt berg, promenad med fyra pigga hundar och ett mys som bara vill plocka boklöv och stoppa i munnen, ja det tog sin tid, men jag ska inte klaga, tiden har jag ju faktiskt.
Trots det lugna morgontempot var vi hemma i palatset igen kvart över nio på förmiddagen, inte klokt jag vet.

Liten men tuff.

En lite idé jag haft några dagar skulle sen till att styras upp. Mollie var ju helt tokig i att mata duvorna på Marcusplatsen i Venedig och varför inte då fortsätta att uppmuntra hennes intresse för fåglar, kanske hon blir ornitolog en vacker dag det lilla livet.
Ja in i frysen och in i mikro med ett lass brödbitar. In i bilen och ner till slottet anksafarit började, hum eller ja, hönssafarit.
Jag tror aldrig att jag i hela mitt liv sett fetare och större höns än dom som gick där inne och jag förstår varför, dom snodde godis av barn.
Lusfräcka med andra ord. Men dom var försiktiga.
Ankorna hörde de feta hönsens glada kackel så dom kom på en lång rad, fiskmåsarna uppmärksammade klart också att det fanns godsaker i lilla fröken Vilhelmssons små händer.
Mollie höll sej nära mej hela tiden och jag förstår henne, dom var framfusiga.
Några kommunanställda i parkförvaltningen var och gjorde fint i parken jag frågade nyfiket om kommunen stod för matning av fåglarna. Enbart vintertid när isen låg tjock annars skulle livets gilla gång få råda, glad blev jag av informationen och det tänket.

Kvällen hade vi en sittning med föreningen Levande Landsbyggd, vi ska ha styrelsemöte nästa vecka och vår lilla grupp som jobbat med breven till kommunen gällande säkerheten vid våra vägar, gång och cykelväg, belysning och lokal i kommunensregi behövde sammanställa vad vi kommit fram till så vi kan presentera det för styrelsen, vidare om hur vi ska fortsätta jobba, stora planer och viktiga frågor.
Så klart slirade vi in på andra saker, det blir ju ofta så, så ja det blev en sen afton. men trevlig.

Flyyyyg

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar