tisdag 1 maj 2012

Valborg....



Shit vilken kväll säger jag bara, helt hysteriskt med folk, nog har vi en levande landsbyggd alltid, de fick vi klart bevisat.
Jag hade fått i uppdrag att koka kaffe och te vatten till festligheterna, så de fixade jag med innan allt drog igång.
Vidare hade jag blivit utsedd på ett av styrelsemötena att agera reklampelare, alltså att informera och värva medlemmar till föreningen.
Detta var ett roligt jobb men inte hade jag förväntat mej dessa mängder med folk, trots att jag minglade runt från klockan 19,30 till 22,00 så hann jag inte med att prata med alla, vilket jag såg som beklämande.
De underbara i detta var att prata med alla dessa människor och ofta blev de långa samtal om både det ena och det andra.
Det var hjärtesorg, politik, barnomsorg, cykelbanor, gatlampor, ljungaviken osv.

Folket, ja det var en skön blandning vill jag lova. Här var det barn, gamla, de var tonåringar, pensionärer i en salig blandning.
De var gamla klasskompisar, det var bönder, det var stadsbor, till och med flator från Karlshamn hade hittat hit, vilket jag klart blev väldigt glad över.
Gamla arbetsgivare och skiftledare, jobbarkompisar, hästmänniskor, gravida, släkt, vänner, grannar, barn och hundar i massor.
De var möten med kända människor men så klart massa ny möten vilket jag så som toppen kul, (hoppas dom kände detsamma)
De jag kände som lite lurigt i själva medlemsraggandet det var frågan om vad man får, så är det ju ofta, vad får jag för det?
Jag förekom ofta människor jag raggade och sa.
-Ni får ingenting för detta, men ni stöder vår förening och vi behöver stödet för att komma vidare i våra samtal med kommunen, vi vill visa på ett ökande medlemsantal.
Därför var det lite sorgligt att jag inte hann prata med alla.
Men det blir väl valborg nästa år med ;)

Mmm de var ju mer än mingel, det var skönsång av kör, lite svårt att höra allt kan jag tycka såhär i efterhand, de borde stått längre fram vid mikrofonen, så dom hade överröstat barnbuset, får kanske tipsa om det till nästa år.
Vidare var det vårtal som jag personligen tycker var väldigt bra, det handlade om relationer, hur dom kan vara olika men samtidigt måste finnas och att dom behöver fungera för att hela samhället ska funka, många kloka ord måste jag säga.
Brasan, ja den tändes av tonerna till Sveriges nationalsång så nog var det högtidligt alltid, det är ju väldigt sällan man hör den truddelutten nu för tiden.
Ja jag måste säga att det var en toppen kväll och det hoppas jag att alla inblandade tycker, det ska bli roligt att höra hur det upplevdes i dom andra stationerna, som tillexempel korv, kaffe och lotthörnan, jag hann inte riktigt med det där, ingen korv blev det heller :(

Ja och så klart undrar väl alla vad jag gjorde av min lilla solstråle i detta projektet.
Ja hon var klart med.
Men jag hade inte full fokus på henne utan det hade istället mormor, morfar, morbror och moster, väldigt bra tycker jag, klart att hon kom och ville hänga med mej ibland och det gjorde ju inget, det var ju barn överallt.
Men det blev en lång kväll så väl hemma somnade hon bums min lilla fröken.

Tyvärr hade jag så mycket på spisen så jag hann inte ens ta några foton så de får bli några från tidigare på dagen när lilla fröken var ute i trädgården och grejade :)

Här kommer pipplånstrump tjolahopp.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar