lördag 26 maj 2012

Sovmorgon....



Jag var lite lagom stel i kroppen när jag skulle ta mej upp ur sängen, promenaden dagen innan hade satt sina spår.
Mollie var inte sugen alls på att kliva upp, hon susade kudden så gott fram till nio snåret då jag tillslut släppte upp två busiga kamphundar i sängen till henne.
Hon vaknade omgående och skrattande började hon busa med grabbarna, hon rullade sej på dom och dom gjorde detsamma med henne, det var en riktig mys och bus morgon.

Vi behövde tänja lite på dom stela musklerna så upp på berget bar det, myset skulle gå själv, grenar, stenar, gräs och annat skoj skulle plockas, så sakta gick det.
Men vad gör väl det, tid har vi gott om.


Middagsluren togs på altanen, de var stekhett så parasollet fick gör sitt bästa för att hålla myset svalt. Själv donade jag med lite vardagsbestyr och lite roliga mail skickades, man blir sjukt effektiv den timmen man har mitt på dagen, jag hinner med hur mycket som helst. Skönt.

Så klart åts de glass, de är ett måste dessa dagar, ja inte för mej men för myset. En banan slank ner på fruktstunden ute under trädet, Shit vilka glidare vi är ;)


Min storebror fyllde år så de blev kalas.
Våra möten sommartid innerfattar alltid hopp på studsmattan, ja jag brukar vilja slippa undan för jag blir helt snurrig i huvudet, det är nog något med balansinnet tror jag.
Kusinerna hoppade först en stund själva, men efter tillräckligt mycket gnäll på deras gamla faster så var det bara att hoppa upp och angripa studsandet, vad gör man inte för att få lite lugn och ro och glada barn ;)


Maten flödade och alla åt med god aptit, myset tryckte i sej en stor kyklingbit med potatisgratäng, tårtan slank ner även den, ja gårdagen var matfrisk, de är annars väldigt olika det där med matintaget, vissa dagar äts det hej vilt andra petas det bara på tallriken, jag gillar bäst det hej vilda.
De blev kyligt snabbt på kvällen när solen gick ner bakom berget, vi flyttade in och myset hängde lite i soffan innan hon intog lekrummen.
De ballade ur fullständigt, hon skulle spela på alla möjliga sorters instrument, dockor skulle få nya kläder på sej, spelkulor skulle rullas, Engelska polishjälmar skulle sättas på nallebjörnas huvuden, ja så klart skulle den ju testas på de egna lilla huvudet med. Ja det var fullt ös på lilla fröken.
Hon är verkligen rolig just nu.
Ett mycket trevligt och uttröttande kalas för myset som somnade efter ett par raders bokläsning i sängen hemma i borgen.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar