torsdag 30 juli 2015

Brott och sjöar...



Brottet...

Ännu en dag på bruket som avslutades redan vid tre på eftermiddagen avverkades. Jag körde till dagis för att hämta myset. När jag stövlade innanför dörren fick jag en bamsekram av en av fröknarna. Anledningen var att det var en av mina gamla dagisfröknar. Faktiskt den fröken som jag som liten plutt tyckte allra bäst om. Det var så himla roligt att se och prata med henne, hon berättade om likheterna mellan mej som liten och hur myset är nu ;)

Vi drog hem och jag började laga mat, dom andra startade genast upp med att pärla på plattorna igen. Att dom bara orkar.
Efter den delikata måltiden så fick jag ett infall. Jag ville åka och kolla in Vånga stenbrott. Myset och jag drog iväg utan att riktigt veta var vi skulle. Vi körde förbi Bäckaskogsslott och vi kikade över till Ivö. Det var en vacker kväll. Vi svängde in lite på chans på en grusväg, när vi kört en bit stod det stenbrott på en hemmasnickrad skylt. Kan det verkligen vara rätt detta tänkte jag. Vi fortsatte och plötsligt såg jag en vägbom på höger sida. Jag beslutade att det skulle vi kolla lite närmre på. Upp för backen gick vi och det vi såg när vi kommit över krönet var otroligt vackert. En lite sjö som bildats efter att man brutit i berget. Det var super häftigt och även lite kusligt. Vi kikade runt en stund sen gick vi åter mot bilen. Vägen hem blev ett äventyr även det. Raka spåret är inget för oss, En skylt där det stod Skinsagylet triggade nyfikenheten i oss. Jag har sett skylten många gånger men inte fortskat närmre i vad det är, men det har jag gjort nu.
Skinsagylet är ett naturreservat som innehåller en sjö på 2 ha. Tydligen är det en mycket speciell sjö eftersom uppehållstiden av vattnet bara är 2-3 veckor. Till och frånflödet är extremt snabbt vilket då resulterar i att allt vatten har bytts ut på dessa få veckor, Intressant. Sjön såg vi dock inte denna gången men jag kommer att köra dit i närtid och utforska stället lite noggrannare och då tar jag med mej fröken flickvän och en termos kaffe.


Trött av äventyr...


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar