söndag 12 juli 2015

Varbergs fästning.....

Vi gjorde ett stopp vid en strand ;)


Från snårigt öliv till underbar stadsmiljö.
Vi drog hemifrån på förmiddagen och vi hade en hel hög med mil som skulle avverkas innan vi nådde målet Varberg.
Resan gick fint, myset satt i baksätet och spelade spel och sjöng med i låtarna från radion.
Nummerlappen hämtades ut sen sa vi hejdå. Myset skulle på teater med mormor, pjäsen handlade om Pettson och Findus.

Jag angrep banan vilket faktiskt var den första milsbanan jag sprang. Då med mål att bli så stark så att jag skulle klara av en halvmara i Newyork. Det fixad jag galant.
Jag mindes banan som otroligt vacker, det jag inte mindes det var att den var väldigt kuperad, förvisso var bansträckningen ändrad något men på de stora hela var den detsamma.

Det var hett och det blåste kraftigt på sina ställen, jag blev seg i benen vid fem kilometers skylten men piggnade snabbt på mej. Vi nio km kom nästa dipp och den varade ända in i mål. Hela min kropp var fylld av vätskefyllda småblåsor när jag kom i mål. Jag var överhettad. Jag ogillar verkligen att springa i varmt väder. Ja fyra timmars ösregn likt det på Stockholm marathon är lite mer min melodi.

Jag mötte upp teatertittarena och dom hade haft en fin stund på Varbergs fästning. Vi lufsade tillsammans mot bilen och vi småpratade om hur färden hem skulle angripas. Först mat och sen en lekplats löd planen.
Maten intogs på en gourmerestarang och vidare började bestyret med att finna en lekplats till myset. Jag körde in i Halmstad och letade förbrilt, det kändes som jag körde på varje förbjuden gata och ändå hittade jag inte rätt.
slutligen frågade jag ett par med hundar i societetkvarteren om det fanns någon lekplats.
Rakt över ån ligger det en blev svaret. Vi parkerade och äntligen fick myset leka lite på en lekplats.

På grund av det lilla stoppet var vi inte hemma i byn förrän efter nio på kvällen. Det blev en vända med tandborsten och sen bums i säng för lilla fröken Vilhelmsson.
Jag måste säga att starten på denna semestern varit väldigt fin, mysig och aktiv. Det gillar jag skarpt det.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar