fredag 24 juli 2015

Myggan...

Hopp....


Vi har agerat hundvakt några dagar till mormor och morfars hundar. Morfar fyllde 60 år i går och befann sej på hemlig ort. Kamphundarna är snälla och lättskötta för utom att den ene lille busen hoppar över altanstaketet och drar ut på egna äventyr på palatset borggård. Han är i häststallen och tror att han är den största som finns mellan dom fyra väggarna, det är han inte.

Sigge lille har varit behjälplig i nattningen av myset, han har hoppat upp i hennes säng och parkerat sin lilla kropp nere vid hennes fötter, det kittlas.
Vi har tagit promenader i hop och myset har berättat vad dom gillar och inte gillar. Tydligen gillar dom all frukt utom päron, om det stämmer vet jag inte.

En dag till poolområdet blev det, eller rättare sagt en halvdag, det blåste kraftigt så det blev väldigt kyligt efter badandet. Men nu har vi smidigt nya planer för att kunna bada lite. Är det sommar så ska man ju bada ;)

Myset, hundarna och jag tog en vända till blåbärsskogen, jag blev väldigt tilltuggad av mygg, jag frågade myset om hon blev biten. Nä svarade hon och plockade glatt vidare av dom små blåa bären. Jag såg de som märkligt att hon skulle klara sej från bett.
Det visade sej senare under dagen att hon inte alls hade klarat sej. Hela ungen var full av stora röda bläbbor orsakade av dom små blodsugande odjuren. Det kliade nu än mer vid nattning. Både myggbett och Sigge kittlades.


Prinsessan i blåbärsskogen...

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar