lördag 5 maj 2018

På liv och död....

Backstage på bibblan


Jag behövde det så väl. Mördabacken, det var ett tag sen och jag har saknat henne. Jag behövde berg, grusade vägar under skorna och jag behövde motståndet.
Berget visade verkligen upp sej från sin vackraste sida. Det var en dag som är svårslagen i löparskorna.
En sån där dag då man aldrig vill sluta springa, en sån där underljuvlig dag. En sån där dag som alla löpare med all sannolikhet upplevt någon gång under sina träningspass.
Min runda avslutades i bäckporl och fågelsång.

Min vän från andra sidan berget kom och vi tog en långpromenad med kamphundarna på berget. Helt perfekt. Vi surrade om allt som händer i våra liv och det är minsann inte lite det. Det är skönt att dela med sej av glädje och av bördorna.
Vi bytte promenaden mot häng på altanen. Solen vräkte ner på oss och ja det var väldigt behagligt ;)
Hon var mitt sällskap till Myset kom hem från skolan med taxin.

Vi hade helt glömt bort att köpa fredagssnask så det fick vi ombesörja. In till stan och vi passade på att gå på bibblan för lån av ett par nya böcker från serien med Viktor och Hanna. Mollie fick hänga med bibliotekarien bakom disken för att kolla i datorn. Jag älskar verkligen när dom ger barnen full uppmärksamhet och tid. Det blir liksom ännu roligare att gå dit då.

Vi körde hem och började laga mat, kokt potatis och grillade kotletter. Den kombon går minsann inte av för hackor. Under tiden spelade vi lite boll och hoppade lite studsmatta även lite gräv i sandlådan hanns med.
Efter maten fick jag en idé, minigolf. Jag funderade över om dom öppnat för säsongen. Vi var tvungna att kolla upp det. Den var öppen så vi lirade ett varv. Mollie har ett väldans humör när det gäller spel och allra helst då om hon är på gång att förlora ;)
Jag avskyr också att förlora så jag skulle aldrig i livet lägga mej, nej här kör vi fairplay. Arg som ett bi blev hon när jag spikade. Jag fick ta ett samtal med henne efter halva rundan och berättade att det inte är okej att bete sej illa för att man blir besviken. Hon vände och kämpade glatt på.
När hon räknat poängen berättade hon glädjande att vi hamnat på samma poäng, om det är sanningen vet jag inte och nä jag bryr mej inte så värst heller.
En mysig mamma dotter kväll blev det i alla fall.

På liv och död ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar