onsdag 30 maj 2018

Vuxenmobbning.....

De fanns inget regelbrott....Okej!


Åter en mycket intressant kursdag, vi pratade mycket om det högaktuella ämnet kränkning, mobbning och trakasserier. Hur mycket ska man tåla och vem avgör vad som är kränkning, mobbning och trakasserier?
Att vuxenmobbning förekommer det vet jag så väl, frågan jag ställer mej är, hur ska vi kunna lära våra barn att det inte är okej att trycka ner någon annan när vi vuxna själva gör det. Diskussioner kom upp om att Tv-programmet Robinson var vuxenmobbning och det på bästa sändningstiden. Jag vet inget om det för jag tittar inte på tv.
Men jag vet ju själv att vissa människor ser sej ha rätta att trycka ner andra på sociala medier, anledning oklart.
Tydligen har det även förekommit i nutid gällande mej själv och min kommande medverka i årets Bonde söker fru.

Vad är det människor inte förstå? Vilka som ska medverka avgör varken dom eller vi. Det finns en produktion som bestämmer det. Så att skriva taskiga saker om något man inte kan påverka överhuvudtaget ser jag som en lågbegåvning. Helt meningslöst alltså. Och så är det ju faktiskt så att mej veterligen så finns det ingen som sitter men en pistol riktad mot huvudet och tvingas att titta på programmet. Rätta mej gärna om jag har fel.
Men ett hett tips, det kan vara värt att titta på programmet i år :)

Självklart hade jag kunnat tacka nej. Men varför. Varför skulle jag missa världens chans att hitta min livs kärlek?
Jag funderar klart även på om tv tittarna hade föredragit att vi spelat ett spel förra året? Reglerna var oklara då och där är en av anledningarna till att kontraktet i år har skrivits om, där är en av anledningarna till att tv inte ställde mej inför rätta för att jag föll pladask för vad jag trodde var The One. Det fanns liksom inget regelbrott som så många pratar om. Det var bara ren skär kärlek. Så ja, kom igen folket, sluta mobbas och ge våra barn en chans till att växa upp i kärlek och respekt.

Jag försöker vara en god förebild för Mollie, visst ibland misslyckas jag, men då pratar vi om sakerna som har påverka oss till tårar. Men ofta skrattar vi och skojar med varandra på ett kärleksfullt sätt. Hon vet att jag tål det mesta och jag tuffsar till henne med ibland, ett tagande och givande.
Gårdagen var super. Hon var sjövild och passade på att rota fram ansiktsmålningsfärgerna (Långt ord) när jag var ute och hängde tvätt. Jag flinade åt henne när jag kom in och hon var väldigt nöjd över sin bedrift :)

Hon frågar mej ofta saker, hon är vetgirig nu, vissa saker kan jag och andra saker får jag också lära mej av. Hon frågade hur många hav det finns. Intressant, hon hävdade sju hav. Och det har man väl hört "dom sju haven". Men så är inte fallet, den finns fem hav och ca 80 bihav. Frågor på det ;)

Vi har pratat Bibeln och Jesus också nu under ett tag. Vilka var dom första människorna på jorden. Eva visste hon men Adam har hetat både, André, Adreas, Knut och Henrik. Hon trodde att Adam och Evas barn hette Annelie och Katja. Det var så roligt så vi kunde knappt sluta flina... Hon är sjukt rolig den där lilla tjejen ;)

Humf....


Jockarp.

1 kommentar:

  1. Kommer helt klart att följa Bonde söker fru detta året 😁😁 Go Go Leonora

    SvaraRadera