fredag 24 maj 2019

Att göra eller icke göra?

Ingen dålig morgonpromenad det inte ;)


Ingen löpning istället tog jag en morgonpromenad med kamphundarna på berget. I sakta mak gick vi uppför, utsikten var bedårande över mitt hem. Jag älskar det stället, där jag kan se hela mitt hem från en annan vinkel, uppifrån.

In med byrackorna och röjsåget fram, gräset växte högt runt längorna och jag ogillar det, det ser obebott ut, kallt och vildvuxet på något märkligt sätt. Det nyslagna gräset doftade ljuvligt och den doften blandat med doften från kaffet i min kopp under en paus på altanen. Galet gott.

Delikata problem med att jag har för många medaljer än vad min medaljtavla rymmer, för att råda bot på det så håller jag på med efter ett tips från en vän att göra en ny anordning för att kunna hänga upp mina medaljer. Jag kladdade lite med färg och är det något jag avskyr så är det att måla, jag blir spyfärdig så fort jag ser en pensel ;)
Målat blev det och nu ska jag bara fixa med en upphängningsanordning så blir det ordning även på medaljhyllan.

Vi ska åka bort över helgen och jag ogillar starkt att åka bort, eller ska jag säga att komma hem till ett hem som är ostädat. Så inför varje tripp brukar jag alltid städa innan dörren bakom oss stängs.
Jag var inte motiverad ett dugg för den övningen och jag vet inte vad det var för jag brukar inte ens behöva motiverar med för att göra saker, det bara sker liksom. För att göra livet lite mer glädjefullt började jag att rita lite på dammsugaren innan jag satte fart på den, Jag flinade lite åt hur smart jag var... Det funkade nämligen, jag blev glad av att städa.
Jag funderade samtidigt på det där med motovation vad det är och varför en del inte behöver motiveras medan andra måste peppas för att nå resultat.
Jag tränar nästan varje dag för att jag vill det, samtidigt finns det människor som aldrig skulle röra sej frivilligt för att stärka kroppen. De slog mej att jag inte har en enda sjukdag på 15 år. Förvisso är jag oftast frisk tack för det, men nån gång kanske man skulle sjukat sej bara för att motivationen tröt. Ja jag hade lite att fundera på och nån förklaring kom jag inte fram till. Förklaring till varför vissa gör och andra inte gör....Nån som vet?

För liten va.....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar