onsdag 29 maj 2019

Klassikern....



05:00 är på tok för tidigt att kliva upp, jag var inte ett dugg road. Men ny vecka, en vecka som betyder jobb.
Det är alltid segt att komma igång efter nio dagars ledig tid.
Men arbete blev det och när man väl är på plats bland pinnar och spån går det väldigt smärtfritt. En kul dag.

Jag körde till fritids och hämtade upp myset, hon frågade om hon fick ta med en kompis hem och svaret blev ja. Hon blev överlycklig.
Tjejerna var och kidnappade kamphundarna på undantaget, dom lekte och tränade med dom.

Jag fixade melllis i form av pasta och nuggets till väninnan och myset beställde en skinkmacka. Till eder tjänst sa jag och serverade det bägge tjejerna maten på silverfatet ;)

Både Mollie och jag har en enorm kärlek till sommarblommor, eller egentligen är vi inte så noga på det. Vi plockar det som blommar och vi bryr oss inte så mycket om det faktiskt klassas som ogräs. Men blandade växter plockades in och sattes i vas. Nya blommor på köksbordet är lyx som vi unnar oss i det Månsagårdska hemmet.

Tisdagens middag blev väldigt god, vi hjälptes åt i köket och vi dukade för tre. Morfar kom och avnjöt vår goda kycklinghistoria ;)
Mollie briljerade med att levererar en formidabelt god efterrätt bestående av glass, nougat och Lyxiga Svenska jordgubbar. Det var inga bekymmer med att trycka ner den tallriken inte.

Vi har läst den mest fantastiska läsläxan denna terminen, Mollie har valt en salig blandning av böcker, allt från lätta fakta böcker om både vulkaner, rymden och djur till nu en klassiker om Rödluvan. Jag pustade en aning över hennes bokval och tänkte, det kommer bli en seg läsvecka, men jag hade fel. Boken var skriven från en vargs upplevelse och i vargens ögon var Rödluvan en otäck köttätande best ;) Vi skrattade och tjöt rakt ut när vi läste boken.

Löpning har det blivit, ett par pass har jag hunnit med. Ena passet var jag urstark på och det andra kände jag mej tung som en elefant. Inte lika kul alltså. Vädret har varit växlande och ena dagen hade jag långbrallor och andra dagen småbyxor. Fortfarande är Maj månad nyckfull.


Blommor och glass....


Jockarp.

1 kommentar:

  1. Hallå L och M
    Jag blev nyfiken på den annorlunda sagan om Rödluvan och har nu efter en kvarts googlande inte hittat boken.
    Kommer ni ihåg vad den hette eller vem som skrivit den ?
    Hjälp ?

    SvaraRadera