torsdag 27 oktober 2022

Nya idéer…….

Nya försök. 


Jo minsann det stod ledigt i min almanacka igår, det endast för att jag ska på en utbildning idag. Jag kan ju inte jobba både dag och natt. Nix pix. Så tredje fastedagen började med en lugn promenad med den lille hunden. 

Hem och kaffe. Där kände jag att jag inte mådde helt bra. Jag har aldrig haft några större problem innan när jag fastar men nu kändes det inte helt hundra. Jag bestämde att jag skulle avvakta tills jag lämnat Mollie i skolan sen skulle jag ta ett beslut. 

När jag kom hem från skolan mådde jag precis som vanligt så det var nog bara en liiiten dipp. Dags för en löptur och den blev väldigt lugn. Men jag tog mej ändå an Mördabacken, jag tänker inte mesa. Kennet fick följa med även om jag tänkte att han kunde vara hemma, det har blivit mycket springning även för honom. Men en sån liten sväng överlever han tänkte jag.

När vi kom hem så gick vi ut i verkstan. Jag har under en tid förberett ett nytt projekt. Jag tänkte göra en skål med kastanjer. Det var så roligt att svarva med kottar så då tänkte jag minsann att kastanjer också skulle bli kul. Sådär kul visade det sej att det var.
Jag var nästan helt nöjd och skulle bara jämna ut lite till på vissa ställen. Så flög den ur sitt fäste från svarven. Jag flinade bara åt det. Vissa dagar skulle jag börjar lipa men detta var inte en sån dag.
Jag satte dit skålen igen men det var skadad i kanten vilket var trist.
Men jag ser det som en lärdom, en utbildning, ett försök. Nu återgå jag nog till kottar igen ett tag ;)
Men jag ska spara alstret. Hux flux kommer jag på nåt annat kul och då kanske jag behöver en tilltuffsad kastanjeskål.

Veckohandlingsdags. Jag hämtade myset från skolan sen var det iväg. Det var mycket som skulle handlas, det var nästan helt tomt i kylen och tydligen stundar det halloweenfest på skolan och då skulle det medhavas lite godsaker.

Hem igen och in med varorna sen började jag laga middag. Innan vi satte oss till bords hade jag fastat lite på övertid 75 h blev det denna gången. Och att börja med en tallrik mat som min dotter gav 19,5/20 poäng var ju inte helt fler. Jag surade lite för avdraget med 0,5 och jag frågade vad det berodde på. Odågan svarade då att potatisen var för varm. Jag spände ögonen i henne och sa:
-va fan.
Hon flinade åt mej och sa att jag var en utomordentlig bra kock och att hon älskade maten. Jag smekte henne på kinden och tackade för dagens poäng.

Jag blev mätt som en plätt så Kennet och jag la oss på soffan en kvart innan vi tog en lite promenad till på berget. Det var en fantastisk promenad. Vindstilla och 13 grader varmt. Inte klokt ju det är ju snart November. 





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar