underregnbågen.se

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 10 november 2011

Andra bullar.....En mycket märklig dag med många skumma saker som inträffade ja så kan man nog sammanfatta gårdagen.

Boven fikade med lagensman, ja eller kvinna, visserligen en mammaledig lagensman men ändå :) en mycket trevlig fika blev det med trevliga samtal om barn, kärlek och andra små saker som förgyller livet. Även den något märkliga rättegången diskuterades och nej jag kände att jag kunde inte återberätta allt tokigt som hände den dagen.
Myset tittade lite nyfiket på hennes lilla tös som bara var en månad gammal, hon var så liten så liten om man jämför med mitt mys som tedde sej som en jätte i sammanhanget.
Jag har som alla andra föräldrar svårt för att förstå att min tjej varit lika liten och det för bara tio månader sen, det är ju inte klokt vad det är mycket som händer.

Hoho hördes de från farstun, den som hoade var en äldre herre som jag träffar max två gånger per år. Herren är 85 år gammal och bad om att få låna duschen, inte konstigt alls. Eller?
Tack för lånet och iväg. En kvart senare, hörs dörren öppnas igen, jag går ut och kika, hum samma herre. Han hade glömt sin klocka i badet.

På gårdsplanen kom det ena halmlasset efter det andra upp och kördes in på loftet med hjälp av en elevator, detta hade väl inte heller tett sej som märkligt om de inte varit för tiden, det är ju brukligt att köra halm när man tröskar och mej veterligen är augusti skördemånaden i Sverige.
Men nu är vi alltså hemma med halmen efter en viss fördröjning på cirka tre månader.

Myset slog nog rekord i att sova i går, jag tror att det beror på antingen tänder eller förkylningen hon ådragit sej, någon anledning måste de ju vara, man kan ju inte bara nöja sej med att hon faktiskt bara kan vara trött.
Vi tog en liten eftermiddags tur på berget, de var dimmigt och faktiskt ganska kallt, man är ovan vid temperaturer under tio plus, men man får nog vackert börja vänja sej.
Hemma slaggade myset i vagnen på altanen och då passades det på att bakas bullar, cheescake och ett par nutellakakor. Ja hon sov dock inte hela tiden och jag har nu lärt mej att ibland så får dom små helt enkelt röja hela huset för att man ska kunna få något gjort, även om de då leder till mer arbete längre fram. Men nu är frysen fylld igen även om priset blev att plocka knäckformar i hela köket.


Jockarp.

1 kommentar:

  1. Ja, den mannen skänkte mig många leenden kan jag säga! Tur man vet att om blåsan tryter så finns det en varm och inbjudande toalett att låna i Jockarp!
    Nutellakakan var suverän och det lutar åt att jag får kladda ner köket!

    SvaraRadera