lördag 26 november 2011

F-skatt ?

Datorsnille ;)


Ja det roliga fortsätter i historien om de mycket besynnerliga ombudet från huvudstaden.
Jag och lilla hästtjejen drack kaffe och läste igenom domen som kom med posten häromdagen.
När vi kom till bladet med räkningen från ombudet som hon bifogat till rätten så kliades det rejält i huvudena på oss.
För det första hade hon skrivit efternamnet på min ex frus som ogift, med andra ord visste inte ombudet vilken person hon hade företrätt i rätten, vidare gick att läsa att på hennes arvode var de en moms på 25% vilket skulle uppgå till 6315 kronor, på detta momsbelopp hade ombudet gjort en öresutjämning på 15 kronor. Hihi vilken gör en öresutjämning på 15 kronor? Räkningen var kladdig och handskriven.
Vilken människa idag fakturerar med en handskriven lapp. Mej veterligen finns de fin fina datorprogram för sånt numera, men kanske det inte kommit till Stockholm än.
När man söker vidare på denna märkliga människa kan man läsa att hon innehar F-skatt inget konstigt med det, det är ju vanligt att man har när man har en egen firma, de intressanta i detta är att det står ett slutdatum på hennes F-Skatt och det datumet är 2011-10-26 alltså hade hon ingen F-skatt sedel när rättegången var och räkningen skrevs, detta ter sej allt märkligare ju mer man gräver i det. Vad är det för filur?
Vidare kan man räkna ut att hon lagt 20 timmar på fallet utöver dom 46 minuterna i rätten, min fråga är vad kan dom möjligtvis ha kunnat pratat om i 20 timmar?
Kan det ha varit vad dom ska säga för att gör sej till åtlöje på bästa sätt, eller kan det ha varit på vad sätt man ska kunna ställa så många ledande frågor på så kort tid som möjligt? Ja inte vet jag vad dom pysslat med.
Jag samtalat cirka två timmar med min advokat och ändå blev resultatet mer tillfredsställande för oss än för dom. Märkligt ändå va.

Legolådan är kulig ;)


Det är ju inte utan att man blir väldigt nyfiken på den här människan som snart levt 50 år och verkar ha förstånd som en 3 åring, jag trodde inte det var möjligt att existera med så låg intelligens.
Stackars min ex fru som kommit i klorna på denna människa.
Ännu ett dåligt val, hon måste snart slagit alla rekord på att göra dåliga val.

Jag förstår nu ord raderna "att man blir som man umgås" betydligt mer nu.
Jag ansåg min ex fru som en normalbegåvad person när vi levde ihop, hon var snäll, rar och kärleksfull hon öppnade sällan munnen om hon inte visste vad hon pratade om, vi kunde ha vuxna samtal och utbyta idéer med varandra, det var ta och ge. Hon var inte konstig eller märklig på något sätt när vi bodde ihop, och var hon de så dolde hon de väl.
Nu däremot verkar det som om någon annan finns i skallen på henne, någon som tagit över tankar och besluten som ska fattas. Och det är inte bra, hon verkar förlorad och de tycker jag är väldigt sorgligt.
Att sällskapet kan göra så stor skillnad på personer ser jag som skrämmande.

Ja igår hände de minsann grejer i Jockarp, julpyntandet är nu i full gång och i år ska de bli hysteriska mängder julepynt, för den stora Vilhelmsson som är julhatare av stora mått har tagit sej i kragen för att den lilla Vilhelmsson inte ska känna sej utanför när hon växer upp och blir större...Barnen främst.
Mer som hände var att ambulansen fick komma hit och hämta en avtrillad tjej och köra henne till Karlskrona lasarett, de verkar vara kritiskt men stabilt. Hästar är stora djur och på grund av det blir ju skadorna också ofta stora.

Kvällen gick i matens tecken, Mollies moster fyllde år så det trycktes ner både de ena och de andra, smaskigt.
Vi firade myset med lite hon fick en fin traktor med vagn och ett jättefint album från hennes första år, de var tjockt och stort och med massa bilder, herregud vad vi hunnit med mycket, vad ska detta sluta tro.

1-års present, nu blir det åka av :)
Fina boken :)



Jockarp.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Du verkar vara en mycket intressant person du Leonora, inte att du lämnar något outrett det är en bra egenskap.

    Det verkar egendomligt de du beskriver om ombudet, nästan som hon inte är vad hon utger sig för, att det finns något i garderoben, att du har kommit något på spåret.
    Ska bli spännande att följa detta....
    Hur går det med bodelningen då? Vi är nyfikna :)

    Ha en fin helg / Monika med familj.

    SvaraRadera