torsdag 24 november 2011

Silbersky...Jag har varit lättflygande nu ett par dagar, jag har känt mej som en heliumballong på en marknad, jag har svävat högt över alla andras huvuden och tittat ner på allt som sker runt om kring mej.
Alla människor som passerat allt som skett runt om har tett sej lättsamt, trots denna något dystra månad så har det på något märkligt sätt varit ljusare, klarare och finare än på länge.

Jag tror att de här frikännandet påverkade mej mer än vad jag kunnat föreställa mej, det känns som den totala upprättelsen.
Att alla som tvivlat på att min ex fru inte lämnade mej av någon annan anledning än sin egen märkliga dröm om ett annat i hennes ögon bättre liv äntligen fick sej en fet box på näsan.
Att den historia jag ärligt och direkt från mitt hjärta berättat här under detta år som gått, är sant och stämmer.
De känns helt enormt att jag på ett ärligt sätt gått igenom en rättegång och trots min ärlighet gick ut därifrån friare än friast.
De måste ju klassas som högsta vinsten.
Jag måste ju faktiskt också få tillägga att min tro på mänskligheten, rättvisan och de svenska rättväsendet har ökat avsevärt jag tror nu faktiskt på att det goda till slut alltid segrar.
Ja jag vet jag håller nästan på att bli religiös på kuppen ;)

Men de finns en liiiiten liten sak som förbryllar mej och det är detta jag hittade när jag surfade runt och sökte svar på hur det var möjligt att min ex fru lyckats få med sej en så inkompetent figur i rättsalen.
Att det överhuvudtaget är möjligt att av alla dessa 4181 aktiva advokater som finns i vårt land lyckas gräva fram en tomte som verkade ha alla bokstavskombinationer som är möjligt plus att hon förmodligen varit i pillerburken och hittat något litet piller med en smilegubbe på som hon mumsat i sej.
Jag undrar om hon valde henne med flit, ville hon förlora i rätten? Hon kunde valt någon av dessa 4180 advokater men hon valde att ta detta bottennapp och förmodligen självutnämnda jurist till att föra hennes talan. Jag bara skakar på huvudet här i skrivande stund, det är för mej helt sanslöst och helt omdömeslöst agerat. (Men det är klart vad kan man vänta sej)
Hur som helst så hittade jag denna fakta om vad en jurist är och vad som krävs för att kalla sej det.

Ett bättre val kanske;)


Det är bra att förstå skillnaden på beteckningarna jurist och advokat. I Sverige finns det inte några krav på utbildning eller erfarenhet för att kalla sig jurist, uppträda i domstol och erbjuda juridisk rådgivning. En jurist är vanligen utbildad för att kunna analysera och lösa juridiska problem, och på att tolka lagar och andra författningar, lagförarbeten, rättsavgöranden och avtal.

Skrämmande tycker jag att man kan utge sej för att vara sakkunnig i en fråga och sen bevisligen vara helt ute och trampa vatten.
Med tanke på att jag själv anlitat en mycket sakkunnig och väldigt empatisk människa som titulerar sej som jurist så förstår jag att när det då finns människor utan utbildning eller vanligt folkvett och sunt förnuft som utger sej för att vara sakkunnig inom de juridiska att dom då svärtar ner en hel yrkeskår. Skamligt.
De verkar ju enligt texten här ovan vara helt lagligt att utge sej för att vara jurist även om det är helt tomt på den plats på kroppen där de rimligtvis skulle finnas 100 miljarder celler som har en vikt på cirka 1300 gram.Ett annat litet problem som kvarstår det är frågan om myntet, jag kan inte efter denna dom sluta fundera på vad som finns på andra sidan, kanske man nu ska efter detta friandet i tingsrätten be i ex fruns ögon "Sankte" Per om baksidan på myntet som han nu har egen rätt på.
Kanske ska jag skicka ett mail och höra hur funderingarna går där på barnängsgatan i Stockholm.
För fortfarande kvarstår tyvärr frågan varför hon ville gifta sej byta efternamn och skaffa barn i hop med mej för att bara några veckor senare stå för den jockarpska historiens största urballning.

Så frågan är har du något av värde på din sida av myntet Sankte Per?
Jockarp.

3 kommentarer:

 1. Hon hade antagligen inte råd med en bra advokat så hon utgick nog mer från sin plånbok och ett hopp om att lyckas istället för att anlita någon som kunde gjort henne rik för stunden. Inte ens fröken tumör kan väl vara så särskilt upphetsad över hennes insats!

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj Du är en grym bloggare, det går inte sluta att läsa när man har börjat, vilket story och vilket liv du levt eller lever.
  Den som fånga dig verka få ett roligt och kärleksfullt liv.

  Du är en stark dam du och en söt dotter har du oxså.
  Grattis till allt.

  Kram från Isabell

  SvaraRadera
 3. Har varit en tur upp till huvudstaden och besökte då Historiska museét, fick då se följande text och kom till att tänka på dej.
  Enligt yngre Västgötalagen från 1200-talet Skulle en otrogen hustru kastas ut från hemmet på följande sätt:
  "Har en kvinna gjort hor och är funnen skyldig till denna sak, skall man leda henne till tröskeln, draga av henne manteln och skära av henne bakstycket av kjorteln och så skjuta henne genom dörren från sin boslott"
  Tja så gick det rättsliga tydligen till på
  1200-talet.

  SvaraRadera