underregnbågen.se

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 2 november 2011

Gratis underhållning.....

Förberedelse :)

Alla har hela tiden sagt till mej att jag är vinnaren och min ex fru är förloraren och ni må tro att på alla tänkbara sätt på alla plan kände jag mej som en segrare efter gårdagen.
för snyggare, starkare och smartare har jag sällan känt mej.
Gårdagen var en synnerligen intressant dag.
Där skrevs ett nytt kapitel till min bok, var så säkra.

Jag var spänd och förväntansfull på vad dagen hade i sitt sköte, vad jag kan säga är ju att de sällan blir som man tänkt sej.
Redan vid sjusnåret så får jag första lyckatill samtalen och messen, de stärker mej.
Jag kände mej ganska lugn på morgonkvisten vi kollade på bollibompa och åt gröt precis som vanligt.
Vid nio kom filmteamet och vi filmade en del scener och de var skönt att fokusera på något annat än de som skulle till att ske.
De slöts upp med familj och vänner redan vid tio snåret, håret fixades.
Mollie åt, sov och piffades till så hon var så söt som bara hon kan vara.

Klockan 12,00 lastades alla bilarna och vi åkte i samlad trupp till Karlshamn och till tingsrätten.
Jag var inte säker på mina känslor, skulle jag känna att jag fortfarande älskade den kvinnan jag gifte mej med, eller skulle jag känna hat?
När jag såg den vita Volvo som jag köpt och som hon fortfarande inte betalat så kände jag att kom du bara och faca de som skulle varit ditt liv. Tjugofem vänner slöt upp, familjen och denna fantastiska lilla tjej jag födde för snart ett år sen, kom du bara om du vågar.


Fel håll, Gaaa ;)

Vi vänder ;)


Och nej hon vågade inte, hon släpptes in igenom en annan dörr så när jag sen gick in i rättsalen med min advokat var hon redan på plats.
Ärligt talat så var det det värsta jag någonsin sett, jag som funderade över, kärlekskänslor eller hatkänslor, jag kände inget av det.
De jag kände var enbart medlidsamhet.
Tjugofem personer gick in i rättsalen alla utom tre satte sej på min sida, ni vet likt som man gör på bröllop, man sätter sej med dom man känner mest för.
I den stunden när jag fått tjugofem kramar och alla satt sej till rätta bakom mej så var det endast känslor av medlidsamhet som infann sej.
Jag tyckte så synd om den ihåliga, bleka lilla mus med lilafärgat hår som satt och tittade lite skrämt under lugg.
Hon liknade en fågelunge som trillat ur boet.
Hon kunde haft allt, nu hade hon inget.

Lite kärlek så där en tisdagmiddag :)


Hon såg ut som jag kände mej för ett år sen, livrädd och övergiven.
Medicinsmakning av hög nivå, skillnaden var bara att hon skulle inte till att föda ett barn.
Hon brydde sej inte hur jag mådde för ett år sen och nu var hon så feg att hon inte ens vågade lyfta huvudet och möta min blick, hon vågade inte möta mina ögon och de kan jag säga att det handlade inte om någon rädsla för de brott jag stod åtalad för.
De handlade inte om nån ringa misshandel, nej de handlade om att hon verkar äntligen förstått vad hon gjort, vad hon gått miste om.
Stackars tjej säger jag bara.
Hon var ett skal av min första stora kärlek, innehållet tydde på att de inte var en person jag längre ville ha i mitt liv, de tydde på att jag inte längre kunde älska henne.
Jag kunde där inte förmå mej att förstå, att se vad som funnits i de skal som jag varit smått galen i.
Vad kan ha funnits i de skal som jag älskade så högt.
Hon som i mina ögon varit så vacker på både insidan och utsidan, hon var nu bara grotesk.
Jag förstår inte.

Jag säger även stackars tjej vad det gäller val av ombud, för detta var det värsta jag varit med om, de var en parodi av någon annan historia.
De här ombudet hon var helt ute och cyklade, indianerna var inte i kanoten, besticken fanns inte i lådan, hihi ja jag skulle kunna hålla på hur länge som helst.
De skulle inte förvåna mej om någon lämnade rättsalen med nerkissade byxor på grund av skrattanfallen som uppkom efter hennes mindre geniala uttalande.
Hon var helt enkelt inte de bästa valet för att för ens talan i en rättegång.
Hon började med att få tuppjuk för att filmteamet var med, hon ställde sej och skrek att dom inte fick vara med i rättsalen, domaren fick börja slå med klubban i bordet för att tysta henne.
Vidare var hon helt av banan vad det gäller den juridiska biten, hur det fungerar och hur det är brukligt att uppföra sej i dessa sammanhang.
De hände så mycket  på dessa minuter så ni skulle inte tro mej, detta komiska var tvunget att upplevas.


Vänner :)

Underbara

Vänner :)

Ja jag tyckte synd om min ex fru som satt där och förväntade sej att få hjälp av sitt ombud och istället stjälpte hon hela lasset.
De fnittrades hej vilt på åhörarbänkarna och även jag hade vissa problem med att hålla mej för skratt.
Även de problemet att hon inte ställde direkta frågor gjorde ju de hela väldigt komiskt, de är ju inte lätt att svara på en fråga som inte ställs, eller svara på ett påstående, eller svara på ett svar, de är heller inte lätt att svar på samma fråga hela tiden, tillslut blir man väldigt förvirrad, man undrar om fråge ställaren inte uppfattade att man nyss svarat på frågan.
Ja det hela var väldigt märkligt, snurrigt och förvirrat. Och klart väldigt pinsamt för dom tre som satt på min ex frus sida och då även för henne kan jag tro.
Domaren försökte vid flera tillfällen få ombudet att förstå hur det går till i en rättsal, men nej hon verkade var helt obildbar.

Jag förstår inte varför jag varit spänd inför dessa 40 minuter av mitt liv, de var en enkel match om jag jämför med den ronden jag gick för ett år sen, ja då var detta rena skämtet.
Ja och domen då, ja den får vi tyvärr vänta tills den 15 november 14.00 innan vi får ta del av.Ex frun hon fick ju givetvis även lämna tingsrätten bakvägen, bara de kan  jag se som lite märkligt, de borde ju varit jag som skulle vilja smyga ut bakvägen och då helst iförd en huva över huvudet, ja ni vet som dom djupt kriminella gör på TV.

Ja de var ju inte slut på pinsamheterna där inte, nej då de kommer mera.
När alla underbara vänner och min familj stod utanför och väntade på att jag skulle komma ut, så kör först lille jourhavande medmänniskan Per förbi i den vita lilla volvon, han ska köra runt och hämta ex frun som gömmer sej i buskaget på andra sidan tingshuset.
Efter kommer min ex frus mamma och hennes väldigt blondina lillasyster i en bil, var vid systern räcker långfingret åt alla mina vänner (våra förut gemensamma) de var väl ett väldigt moget avslut på den dagen kan tyckas, att man vågar visa sej på styva linan när man sitter bakom ratten. Tufft.
Kanske dom ska överväga att byta efternamn till Åtlöje, går det tro?

Vidare gick ex fruns ombud fram till filmteamet och jidrade en massa skit, hon frågade tjejen i teamet om hon var lesbisk, humf, och vad har det med saken att göra liksom.
Man kan ju inte låta bli att undra ur vilket hål dom grävt upp henne ur, men säkrast gör dom nog i att stoppa tillbaka henne där innan hon orsakar mer skada.
Ja som ni ser finns ingen hejd på fjabbigheterna.
Herregud säger jag bara. Eller kan man ju säga som min bror sa, underhållsvärdet var ju stort ;)

Så här kul kan man ha :)Myset var bedårande men hon fick inte följa med in i rättsalen så hon fick hänga utanför med sin favorit hästtjej och en killkompis och hans mamma, allt verkade iallafall gått bra, de är ju klart jag extra glad över.
De var ju lite beklämmande att ex frun inte fick se de vackra resultatet av vår lyckade insemination, men sen funderade jag lite till och kom fram till att hon var faktiskt inte värd att få se min lilla guldklimp.

Värd de var däremot en kvinna som jag inte träffat på väldigt länge som var med på rättegången och som sen kom fram till mej. Hon hade gråten i halsen när hon sa till mej att jag ska vara så glad och tacksam över Mollie. De är jag.
Den här kvinnan kommer fram till mej med gråten i halsen, hon är så stark att hon viskar i mitt öra att hon inte kan få barn och precis innan har hon suttit i rättsalen och lyssnat på en annan kvinna som säger att hon inte vill ha sitt barn.
Jag blir så ilsk när jag tänker på det.
Fy fan säger jag bara vad världen är orättvis.

Mitt allt :)

Så klart måste jag få avsluta detta inlägg med att tacka alla underbara människor som stöttar mej i allt tokigt som hänt och händer.
Alla fina samtal, mess, mail alla kommentarer på fb och här på bloggen.
Alla vänliga ord och alla tusen kramar.
Tack min underbara familj och min solstråle, ni fyller mitt liv med mening.
Jag älskar er.

Jockarp.

22 kommentarer:

 1. Vilken bra författare du är :)

  SvaraRadera
 2. underbara goa leo!! tror inte det blir en dålig dom för dig iaf, känner inte ditt ex men kan inte tänka mig nåt annat att det kommer bli bra för dig och mollie. kan bara hålla med kvinnan som kom fram till dig, va glad för mollie, det är inte alla som kan få barn men som vill som sagt! jag hade kommit om det inte vore för jobbet! ta hand om er och mys myset extra mycket! :)

  SvaraRadera
 3. leonora vad handlade rättegången om egentligen? det är du kanske inte så stolt över.. ;) men prata gärna lite skit o lägg fokus på annat :) vuxenpoäng!

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte om du inte är läskunnig du som kommenterade 16.03 (syster)Men det står i inlägget att det handlar om ringa misshandel.
  Inget skit snack, sanningen....Och vuxen jo det är jag nog vem tar ansvar för sitt handlande, jag eller kära syster?

  Vänligen Leonora

  SvaraRadera
 5. Haha, vilka är de som sitter i soffan på den näst sista bilden? de ser ju inte jätteglada ut precis :-) är de familjen åtlöje tro?
  Du är en tuffing Leo...Och inte är det något skitsnack, detta har ju hänt. Har familjen Åtlöje en tidsmaskin, de verkar som detta inte har hänt än i deras liv...Hehe. Tosingar..
  Kramar Från Kamilla P.

  SvaraRadera
 6. Men va pinsamma de är!! Hade inte förmånen att se detta spektakel med egna ögon, men fick en sådan lättnad känsla när jag läste och fick se bilderna där du har fullt stöd från nära och kära. J har bevisligen bara lilla P kvar...
  Så snygg och frisk och stark med din goa unge på armen!! Härligt Leonora! Du har minsann inget att skämmas för!! En fråga som jag tänkt på mycket, Hur kan man inte vilja vara med sin fru på bröllopsnatten? Gravid eller ej, bröllopsnatten tillbringar man tillsammans. Och sen skylla på telefonen... mmm Det luktar illa redan där Leonora... Go for it girl!! Nu är ditt nya liv!
  Kram JVO

  SvaraRadera
 7. Shit va snygg du e ;)
  Är du mogen för dejt.
  Jag ställer mig i kö i så fall.
  Puss Elin <3

  SvaraRadera
 8. Grattis verkar det som man kan säga....oavsett utslaget som ska komma, är du en vinnare:-)
  Kram från Leffe på Nymölla

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Du måste ha världens största hjärta, det borde vara helt omöjligt att inte enbart känna hat mot en människa som gjort som din fd fru gjort mot dig.
  De borde inte ens gå att tycka synd om en sån som hon. Lämnar barn och fru och fördärvar för hela gaysverige.
  Det är nog endast hennes mor som kan älska henne efter allt detta. Tvi tvi.

  Du har en jätte söt lite tjej, var stolt över henne.
  Kramar från Bella.

  SvaraRadera
 10. Ja du Leo du känner mig som Emmas "gubbe" å jag Jag brukar läsa din blogg.... Bra läsning iom du skriver bra. Vill bara säga till en början, "det är nog inte lätt för någon av er båda, men jag kan inte för mitt liv inte förstå hur det kan gå så långt som till rättegång". så var det sagt.. Jag känner ju dig så jag vet ju att detta kommer bara sluta bra för dig och Mollie.
  Ibland är kärleken bländande å släcker allt vad varningsignaler är, och man kommer inte på detta förren det är försent, sorry men så är det. Vill du prata så vet du var vi finns ;)
  Mvh Ola Hedström / Emmas "gubbe"

  SvaraRadera
 11. Hej
  jag håller med Bella, du är helt otrolig som är så hygglig mot ditt ex, all onska till henne.
  Till Ola här ovan så håller ja med till viss del, men problemet är här att hon ville gifta sig och att det fanns ett gemensamt planerat lite barn som nu då vissa inte tyckt sig behöver ansvara för.
  Vilken sits att bli satt i, de kan nog alla som varit gravida skriva under på fan för människor som lämnar sina kvinnor i den sitsen, hetero eller homo spelar ingen roll.

  Tack för ordet/ Sara.

  SvaraRadera
 12. Vad var det som gick fel med ”familjen Åtlöje” egentligen? Har de blivit tappade med huvudet före i ett stengolv som barn hela bunten eller vad är det fråga om? Att läsa systerns inlägg där hon betonar att det handlar om misshandel är ju enbart patetiskt i sammanhanget. Snacka om vem som misshandlat vem… utan att för den sakens skull begära skadestånd! Mon Diu! Det visar ju hur snett på det de är… enligt mig så vore det enda rätta för dem att lägga ner, be innerligt om ursäkt för allt de ställt till med och sedan flytta från orten… ju förr dess bättre. ”J” kan väl ordna ett boende och jobb till dem i storstan där de kan förverkliga sig hela bunten…

  SvaraRadera
 13. Jag läser din blogg dagligen, den enda faktiskt. Vi håller också till uppe på berget, om än på andra sidan (Hjortakroken). Och jag vill säga att jag är uppriktigt rörd av ditt senaste inlägg. Jag vet inte vad du gjort eller inte gjort, jag känner inte dig, kanske lappade du till henne (det hade nog jag gjort), jag bryr mig inte, men jag är glad över att du fick sån uppslutning, och att du har så många människor omkring dig som tror på dig. Jag ser dig ibland, jag säger inget, men du ska veta att bland de människor som tillkännager sig som läsare, finns det åter 10 som inte gör det.

  SvaraRadera
 14. Detta inlägg var nog det bästa! Jag har alltså skrattat högt av din humor och det är det bara serietidningen Uti vår hage som har lyckats med tidigare.

  SvaraRadera
 15. leonora har behandlat jessica förjävligt. det är inte mer än vaf hon förtjänar. och nej ja är inte någon syster. ville bara betona att DU stof åtalad, är det då något att få längta till? ifall man är frisk vill däg!? en rättegång? och så hade du gjort ett tappert men misslyckat försök att klä upp dig o fixa frilla? du ser tyvär ut som en kar o din fasad om att du skulle må så jävla bra är bara fejk, det är så tydlig tyvär! just face it inget blev som du planerat - du har dej själv o skylla för det. sluta smutskasta jessicas anhöriga för att du är lämnad & olycklig. koncentrera dej på din dotter istället... hon måste ju vara väkdigt åtsidosatt pga allt ditt hat o allt du gör mot j, dvs blogg, bok, dokumentär, intervjuer, skitsnack med kompisar! stackars unge. undra hur länge dina "kompisar" ska stå ut me ditt tjat om j, o ja fu bör nog sålla lite bland kompisarna, de läcker, men de e väl svåry föt dej o se som bara ser o tänker jessica!!

  SvaraRadera
 16. Anonym 15.57: Du är en sorglig figur...
  Vi vill alla höra vad Leo har "gjort", den berömda andra sidan av myntet, men det enda som sägs är att hon har varit "förjävlig". Kom med FAKTA om du nu vill tillföra något! Att bara slänga ur sig generella tramsigheter och sen gå vidare på att kritisera Leos utseende stinker bara av desperation. Du klarar inte ens av att renskriva ditt eget inlägg innan du postar... Du stackars lilla människa. Mvh Lasse L

  SvaraRadera
 17. En del borde kanske lära sig o stava :)

  Tant A

  SvaraRadera
 18. jaja lasse, det är lätt att ta parti men ta inte i så du skiter ner dig.

  K.a

  SvaraRadera
 19. Inte världens svåraste att se vem som skrivit inlägget med sämre svenska än en femteklassare. Behandlat J för jävligt säger du, då jag känt J sedan barnsben och Leonora så länge de varit ihop är det patetiskt att se vad som skrivs. Av egna erfarenheter av att få stryk i ett förhållande så tro mig, man gifter inte sig, skaffar inte barn och byter sitt efternamn. Det finns inte! Dessutom hur hjärntvättad man än skulle vara så har man så mycket kvar att man dokumenterar det. Sedan J träffade Leonora levde hon ett glassliv med gratisresor jorden runt, boende, egen bil, kamera, dator.. Och allt detta utan att själv jobba. Nu förösker J till och med suga ut mer pengar. Hade J nu varit ett sådant offer så skulle hon gått ut med huvudet högt. Det är nämligen så man gör när man har rent mjöl i påsen. Stå på dig Leonora! Finns här för dig när du vill :) kramar

  SvaraRadera
 20. emelie p du tillhör ju en av dom som inte pratat väl om leonora så vad handlar detta om? du vill väl va med i hennes film.. lite uppmärksamhet.. du höjer ju L till skyarna, hon är inte den enda i sverige som tjänar pengar. :)

  SvaraRadera
 21. Haha, tänkt vad lätt det är när man är anonym, man kan hitta på vad som helst, så fegt. Någon som har något problem med mig så är de välkomna att ringa eller komma hit. Så skönt att se Leonora, någon är så nervös för dig och de dina. Någon som påstår att den vet vad som hände i ert förhållande bättre än dig, kan ju bara vara en. Har den familjen lite tur kan de ju få ut några pengar genom att skriva en motstory när du släppt din. Inte den enda i Svearige som inte tjänar pengar, nej de flesta jobbar ju och vill tjäna egna pengar till skillnad från J. Kramar vi hörs sen :)

  SvaraRadera
 22. Vad skönt att se att Leonora har vänner som står för det dom tycker genom att skriva ut sina namn och som slöt upp bakom henne i rätten. Det är ju mer än vad anonym kan lägga på sin meritlista...att vara en bra vän. För du skriver ju inte ut ditt namn och står bakom J fullt ut och jag såg inte dig i rätten.... hehe....vilken vän du verkar vara lixom......
  Tant N

  SvaraRadera