onsdag 16 november 2011

Skämt...Ja vad ska man säga.....

Jag skulle vilja säga att hela de svenska rättsamhället suger, att jag tyckt det sen allt detta drog igång.
Att det kan läggas så mycket pengar på en så patetisk sak som detta faktiskt är.
De tycker jag är pinsamt och helt befängt, vad mer jag tycker är helt vansinnigt och beklagligt det är att en dom från en rättegång som gäller det lilla brott ringa misshandel, ska ta så lång tid att få ett beslut på.

Hur tänker man när man sätter ut en tid på att tillkänna ge en dom efter fjorton dagar, när dessa fjorton dagar sen gått ja då ändra man sej och kommer på att vi har inte haft tid att ta tag i saken så vi behöver minsann en vecka till på oss innan vi kan tala om hur vi tänkt oss domen.
Och varför hör man inte av sej och berättar hur läget ligger.
Hade jag inte behagat komma till rättegången så skulle bylingen kommit och hämtat mej ( med barnstol till myset) och jag skulle fått böta 2000 skära.
Frågan är då varför ska jag finna mej i att vänta en vecka till, eller ska jag helt enkelt vara glad att jag får ännu en vecka i frihet. (plats för skratt)

Åter tillbaka till detta oförståliga, jag hade förstått om de varit mord, våldtäkt eller något annat obehagligt, men här handlar det om anklagelser över pocketbok kastning och en handflata på en arm.
Viss förståelse har jag att det tar tid, för har dom många av dessa lite småttfjantiga mål så förstår jag att det tar tid.

Jag har ju klart gjort vissa efterforskningar vad det gäller det här som jag står anklagade för, alltså ringa misshandel.
Ringa misshandel är till exempel en örfil, en lättare spark, att knuffa någon så denne slår sig, att slita och dra i någons kläder.
Misshandel av normalgraden kan vara om man skadar någon så att denne får ett sår, bryter ett ben eller slår ut en tand.
Det kan också vara att man rakar av håret på någon.

Vad ska man säga, de är ju inte mycket som behövs här inte, tänk att jag har faktiskt varit med om många av dessa saker.
En killkompis hade långt hår, han hade håret uppsatt i en hästsvans och på en fest så var det en annan kille som tog en sax och klippte av hästsvansen mot han vilja. Detta skulle tydligen kunna leda till en rättegång om saken anmälts.
Vidare så har jag fält kompisar ända sen småskolan så skrapade knän uppstått, jag skulle alltså även där blivit åtalad för ringa misshandel.
Jag har slängt en hård snöboll i skallen på en kompis, blåst sågspån från en bräda i ögonen på en annan. Jag har dragit någon i deras jacka, även i håret. Ja det finns hur mycket som helst som händer i de vardagliga livet som skulle kunna anmälas och tas upp i en rättegång under ringa misshandel.

Vad jag ser som beklämmande när jag läser om detta det är att man tydligen kan få bete sej hur som helst psykiskt mot andra människor.
Det är nämligen inte brottsligt att lämna en annan människa åt sitt öde.
Det är inte brottsligt på något sätt att lämna sin gravida fru.
Det är inte brottsligt att låta henne tyna bort sakta men säkert när gravidkilonar rasar likt ett korthus och två liv står på spel.
Det är heller inte brottsligt att bara lämna ett barn man satt till världen och nej det är inte brottsligt att vara otrogen mot sin fru bara några få veckor efter bröllopet.
Det är inte brottsligt att bete sej som ett stort jävla svin mot kvinnan man levt med och sagt sej älska.

Nej detta är helt okej att göra i Sverige idag.

Efter dessa reflektioner så kan jag inte säga något annat än att det är märkligt det är fel och ja det är ett stort jävla skämt.
Men jag sitter väl och väntar en vecka till och förmodligen kostar de väl skattebetalarna ännu ett par tusenlappar innan denna del av historien är utagerad.
Ny tid för domen är således den 21:e november kl 14,00 de var ju märkligt att de inte skulle bli den 22:e när vi firar mysets första födelsedag.

Bak o fram :)


Jockarp.

10 kommentarer:

 1. Menar du med det du skriver att det är helt ok att klippa av någons hästsvans???

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Nej jag menar inte att det är okej att klippa av någon håret, men frågan är, är det detta som poliser och lagmän ska pyssla med. Dessa brott som klassas som "pojkstreck" Jag menar att det är ju inte märkligt att allt tar tid och kostar så mkt pengar när de är dessa i normalbegågavades ögon fjantigheter som skattepengarna ska läggas på.

  Men alla tycker vi olika och så här tycker jag.

  Vänligen Leonora.

  SvaraRadera
 3. hoppas de tar ungen ifrån dig. vet hut!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Det är ju inte utan man undrar vad Anonym grunda sin kommentar på, varför skulle någon ta Mollie ifrån mej? tyder något på att hon inte skulle må bra?

  Vänligen Leonora.

  SvaraRadera
 5. Man kan inte annat än att undra hur det står till med människor i Sverige idag.......
  Kan inte annat än att kommentera "anonyms" kommentar.
  1. Vad har Mollie med detta inlägg att göra???
  2. Som Leonora skrev-Varför skulle dom ta Mollie ifrån hennes mamma????
  3. Tycker anonym att du ska veta hut för att du inte vill slösa med skattebetalarnas pengar eller är det av någon annan anledning???
  Frågorna är många o svaren är få som "vanligt".

  /Flickorna i skogen = Tina & Tea

  SvaraRadera
 6. herregud, detta blir ju fjabbigare och fjabbigare!
  Vet hut, varför detta hemska påhopp av en liten mamma? Vad var det denna gången som var fel då?
  Jag tror ta mig tusan det var "att blåsa sågspån från en bräda i ögonen på någon". DET torde resultera i att man omedelbums tvångsomhändetar Molle..
  Ha ha ha, vilka moralkärrngar det finns. De om några borde väl veta hut.

  // Bigfoot

  SvaraRadera
 7. du kan inte ändra på alla lagar leonora.. du kanske ska lugna dej lite för mollies skull. som anonym antyder...

  SvaraRadera
 8. Varför blir alla så irriterade? Om ni inte tycker om L´s sätt att att beskriva saker på (ur hennes synvinkel) så sluta för guds skull att läsa hennes blogg!!
  Det är ju faktiskt hennes blogg och ingens annans!!

  Ibland undrar jag om folk tänker... är de verkligen så otroligt fantastiska som det försöker framstå sig som?

  Fortsätt kämpa!!

  Mvh Maria

  SvaraRadera
 9. Men herre gud... hur svårt är det att räkna ut var de negativa och obegripliga inläggen kommer från? Kan inte familjen eller släkten "Fjabbén" ta sina idiotiska ideér med sig och flytta till storstan hela bunten?
  Stå på dig Leonora, bry dig inte om dem, du anar inte hur många sympatisörer du och din Mollie har.

  SvaraRadera
 10. Leonora du verkar vara en super bra mamma till Mollie så du ska inte ta åt dig av de negativa kommentarerna du får, vi är många som beundrar dig!
  /Emelie

  SvaraRadera