tisdag 1 november 2016

Dynga....

Allt klär en skönhet :)


Dagen började med bråk och slutade med kärlek, underbart att det inte var tvärtom.
Jag gratulerade min mor på födelsedagen sen lämnade jag Månsagården för att ta mej till bruket. Myset skulle vara hemma med mormor för att hon skulle slippa fritids.
Dom hade en fantastisk dag och man kunde lätt tro att det var myset som fyllde år. Dom hade gjort stan och en hel säck med nya kläder från polan och lilla pyret manikängades i palatset på kvällen. Hon är bra bortskämd mitt lilla mys, ja, jag med förstås ;)
Dom fixade med en special kaka på ett café utanför Kristianstad. En kaka som är så god att det inte går att beskriva i ord. Mums.

På jobbet var det fullt upp, jag slapp undan att hänga över dator och pärmar under dagen vilket jag var glad över. Mindre glad var jag över att det var svinkalt i huset där arbetet skulle utföras. Jag fick ta på mej långkalsonger och långkalsongströja och ändå frös jag som en hund.
Vi hade trubbel med en press som pressar ur vattnet från slam, hela pressen var fylld med skit. Detta skulle spolas bort och vem var där, jo jag.
Jag såg ut som en gris och jag fick även ofrivilligt smaka några nypor av dyngan.
Jag fann ändå glädje och det var över att jag inte jobbade på ett reningsverk och det med det skulle varit folkaskit i stället. Tvi.

En het dusch där fingrarna och händerna smärtade som om det kokte i dom, jag hatar kyla och nu hade det varit kyligt.
Jag drog hem och rakt in i kalasandet. Det var trevligt och skönt att bara sätta sej i stugvärmen och dricka en kopp kaffe. Myset var på alerten och ville leka med sin kusin hela tiden. Jag log åt dom, lycka över att se att myset mår bra.

Fysisk kontakt och känslan av att min hud träffade en annans människas hud var oerhört viktigt i går. Jag la mej därför med min kind mot min dotters kind och bara var där. Värmen strömmade igenom hela min kropp, det var viktiga sekundrar för min existens.
Vid nattningen sa jag till Mollie att jag älskade henne och att hon var det bästa som hänt mej. Hon vände sej mot mej och sa:
- Jag älskar dej med mamma.
Tårögt fick jag fram ett tack.

Mössprovning...


Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar