onsdag 23 november 2016

Seriös sexåring...

Prinsessan af Månsagården....


När man har världens bästa jobb och världens bästa jobbakompisar då kan man ta ledigt en dag när man behöver. Jag behövde det när min dotter firade sin sex års dag.

Jag vaknade alldeles för tidigt, jag analyserade mitt liv där jag just befann mej, det var sådär.
Lika bra att gå upp och sjunga lite för min dotter. Hon blev överlycklig, hon blåste ut sex ljus och paket öppnades. Vi kramades och pussades och sa att vi älskade varandra. Kanelbullen som varit ljushållare for ner i magen sen var det frukostdags, lite tvärtom sådär.
Jag lämnade henne på skolan och det var mysigt att vara delaktig, myset var nöjd.

När hon pluggade styrde jag upp med bankärende, piniata uthämtning och en löptur i mördabacken. För dagen tog jag backen två gånger och känsla att jag skulle kunna springa i den hela dagen infann sej. Jag älskar när kroppen är stark. Om det beror på att jag lättat i vikt eller om det var att sinnet var lätt, det vet jag inte. Jag brydde mej inte heller om att analysera det. Allt behöver inte analyseras. Bara nästan allt..

Myset hämtades upp och jag fick vara med på avslutningssången i klassrummet vilket var mysigt. Vi drog vidare i livet, till ekohallen och styrde upp lite inköp. Vidare till gula M:et, myset ville det och självklart så fick hon bestämma. Jag åt inget, kände verkligen inte för det.
Vidare var det ett pass på simskolan, det får man inte missa bara för att man fyller år. Hon var glad i plurret och hon berättade stolt för simfröken att hon fyllde år ;)

Man kan hitta lek överallt..



Mollie hade ett seriöst samtal med mej häromdagen.
Jag sa till henne att idag när du går och lägger dej är du fem år och i morgon när du vaknar så är du en sexåring.
Hon frågade när på dygnet hon föddes och jag berättade det för henne. Hon fortsatte sen med att säga:
- Innan jag föddes bodde du med en tjej. Sen föddes jag och sen flyttade Maria in. Ja sa jag, det stämmer.
Då säger hon rätt och slätt:
- Ja, ska vi inte skippa de nu mamma.
Hehe ja det var inte lätt att låta bli att flina, jag förstod ju precis vad hon menade och jag fick verkligen anstränga mej för att inte skratta rakt ut.
Det verkar som hon uppskattar mitt sällskap väldigt och inte vill ha någon mer människa i sitt liv. Intressant.

Hon tittade på teve och skrattade åt något roligt i program. Jag satt och chittcattade med en böna om allt möjligt. Vi hade en sjukt låg nivå och det var allt från glass till dvärgar och skor. Jag skrattade högt flera gånger där jag satt i soffan så till slut frågade Mollie vad jag skrattade åt. Hon uppfattade tydligen att det inte var åt samma sak som hon. Tja det är inte alltid enkelt att förklara. Men det var så otroligt skönt att skratta och jag lossas slog henne lite på hakan och kramade om henne, sen var det ögonblicket över och förbi.
Det är väldigt skönt med barn, som släpper saker på ett enkelt sätt vare sej det är glädje eller sorg. Blir lite avis där faktiskt.

Fest middag....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar