måndag 21 november 2016

Kalasande.....

Inte bara fin, god me...


Min vana trogen vaknade jag tidigt. Det gjorde inte myset, hon tog en rejäl sovmorgon. Jag gick upp och började fixa i borgen. Eld i pannan, kaffe koktes och dracks. Halv åtta fick jag nog av ensamheten och tystnade. Jag gick in till myset och kröp ner i sängen. Hon vaknade och de första ord hon säger är.
Idag ska vi ha kalas för mej och Sigge. Jajamensan sa jag men vi har lite att styra upp innan dess, vi hade spisen full kan man säga.

Gröt för myset och hon valde mannagryn. Jag tittade på och tog ännu en kopp kaffe.
Löpning var planerad och det är effektivt på fastande mage. Jag sprang eller ska jag kanske beskriva det hoppade fram. Det har hänt så mycket bra den sista veckan så jag höll på att kugga över fullständigt när jag fick löparskorna på fötterna och sol i ansiktet.
Jag log, skrattade högt, jag sjöng och ja jag körde till och med lite intervaller bara för att jag kunde det. Den känslan alltså.

Bilen tvättades och rabatten tömdes på vissna blommor. Myset badade och jag duschade. In på ICA och det var en munter shopping. Jag träffade på en böna som komplimangade mej med att hon tyckte jag var snygg. Tack sa jag och sen upplyste jag henne om att jag måste ju se till att vara gångbar på marknaden. Jag flinade sen gott. Ett väldigt bra humör besitter min kropp just nu. Det är bra det.

Hem med varorna, damsugning och moppning av golv följde sen, det behövdes egentligen inte, men nu är det gjort. Skön känsla.

Kalaset startade med mat. glupska gänget var på plats och det är gott att se att dom hugger i.
Tårta var ju självklart och mysets lille vapendragare som blir 9 år fick vara med och pryda tårtan. För dagen tog även jag en bit tårta, det är ju ett måste när myset har kalas.

Mollie höll i lekarna, först var det någon form av nyckellek som jag inte fick grepp om, vidare var det hela havet stormar för att sen lugnas ner något till den gamla luriga leken hänga gubbe.
Gubben hängdes och festfolket lämnade palatset.
Tandborsten för myset och hopp i lopplådan. Hon kickade nog något på sockret för hon var inte enkel att få att blunda, kan ha varit att det varit en stor dag också, inte varje dag man firar att man ska fylla sex år.

I år körde vi med glödlampa i tårtan :)

Jockarp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar