fredag 21 juni 2019

Spola kröken tack....

<3


Jag fortsätter att tuffa på med förpliktelse och med att förtjäna det dagliga brödet. Nattjänst och det brukar betyda extremt dåligt med sömn. Under gårdagen överträffade jag dock mej själv. Jag vaknade av att telefonen ringde. På displayen stod det Kroken vilket betydde ett samtal från Mollies fritids. Ett samtal som man aldrig kan ignorera alltså.
Sömndrucken och yr i mössan svarade jag och i andra ände hörde jag min dotters glada röst. Det brände till i mej av saknad till henne. Vissa dagar är det så extremt och denna dag slog det mej med full kraft. 
Hon hade inte en aning om vad som försiggick känslomässigt inom mej utan blarrade på om att hon fått frågan av sin kompis om hon ville följa med till badet.
Men du har inga badkläder hjärta svarade ja.
Inga problem mamma, jag får låna, men får jag följa med?
Självklart. Åk du till badet så ses vi sen.

Min dag startade visst där, jag klev upp, öppnade dörren, gick ut på altanen och kände sommaren brutala hetta slå emot mej. De skulle bli en het dag, och med det ingen löpning. Jag behövde spara lite på krafterna till ytterligare ett par nätters jobb. Jag vet att det sliter hårt på mej.

Gräset klippte jag i alla fall och bilen fick sej en ordentlig uppfräschning. Jag jobbade i Slow tempo, ingen stress.
Kaffepaus i skuggan till fågelsångskonsert. Magiskt.

Myset hämtades upp och vi mammor satt en stund och samtalade innan vi tackade och rattade hemåt mot byn.
Middag lagades och jag gjorde en extra ordinärt god fiskgryta, som smakhöjare hade jag tänkt mej lime, men det hade vi glömt att få med på handlalistan och givetvis inte fått med oss hem under veckohandlingen. Men en lösning fanns. Mollies Citronträd. Jag frågade min dotter om vi kunde skörda en frukt och använda i grytan. Hon gillade idén och gick och hämtade den solgula frukten.

Efter maten attackvilade vi på soffan en stund.
Ett utrymme logistiskt med Mollie öppnade sej och graderna hade blivit något sparsammare. Jag kunde inte med det låta bli mina Asics. En lite lagom kvällstur fick det bli innan ytterligare arbete.

Nu är det dags för intag av sill och självklart har jag har funderat lite angående det där med att plocka sju sorters blommor och placera dom under kudden för en möjlig dröm om min blivande fru.
Men nepp det blir inget av med det, jag anser mej inte behöva det och i natt ska jag ju inte heller sova ;)

Och vidare hoppas jag att alla tänker på barnen lite extra denna dagen. Låt dom slippa se sina föräldrar och andra nära viktiga personer bete sej som svin. En vit jul pratas det ofta om och jag hoppas verkligen att även midsommar blir vitare. För barnens skull, Spola kröken va.....



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar