lördag 1 juni 2019

Svarta bergen...





15 kilometers löpning i duggregn, att det var mulet och blåsigt påverkade mitt val av kläder. Långbrallor och långärmad tröja. Det blev tokvarmt. Men det var inte mycket att göra åt saken mer än att springa på.

En dusch sen drog vi till stan, till bibblan, Mollie hittade nya böcker jag gjorde det inte. Antingen var dom utlånade eller också hade dom inte kommit fram med posten ännu.
Vidare drog vi mot Lönsboda och stenbrott. Jag blev grymt imponerad av att jag inte fattade dess storhet. Jag stod mitt upp i världens största dagbrott av Diabas. Stenar som brutits i brottet finns både i Washington och i Empire State Building. Mäktigt.
Vi gick runt i området som var fullt med stenar, konstverk av olika slag. Jag kikade in i en av de gamla kranarna som använts för bryning och herregud vilken arbtesmiljö. I hytten var det en pall med en liten tunn dyna. Åtta timmar i den hade nog gjort bakpartiet en aning ömt. Hua,

Vi fikade på mackor och Mollie hade givetvis smugglat ner två muffinsar sen baket föregående dag. Solen sken och det blev hett när matsäcken intogs. Så härligt.

Vidare färd mot Vilshult och deras Glassfabrik, där blev det ett svalkande stopp för provsmakning. Jag intervjuade glassföreståndaren om hans fabrik, om smaker och om vad glassens säljs. Trevligt och intressant.

Vi körde hem och vi spelade lite King på altanen med en gigantisk stor basketboll. Mollie försökte förbrilt lära mej reglerna men jag var inte mottaglig, jag sa bara:
-Kan vi inte bara bolla lite med varandra.
Vi övergick till badminton vilket jag kunde reglerna på ;)

Middagen avnjöts och vi hade bestämt att fredags snackset skulle innefatta pop corn.
Jag konstaterade att min enda lediga dag denna veckan blev förbaskat bra.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar