måndag 25 november 2013

Avslut...

Mitt hem är min borg :)


Lyxig morgonpromenad på berget, att det var grådassigt väder gjorde mej ingenting. Vi tog rundan upp på hällarna vilket ger en magnefik utsikt över palatset. Jag såg på håll att lampan i köket var tänd, en härlig känsla av att det fanns liv i huset utan att jag befann mej där gjorde att ett leende spred sej över mina läppar där jag gick i småregnet.
När vi kom hem var det dags för gröt. Mannagrynsgröt för dagen, det är viktigt att variera sej ;)

Jag lämnade lite egoistiskt fröken flickvän hemma med tre barn och drog till Olofström för att köra ett trappträningspass med min löpavän.
Det var inget super tufft pass, men min tro är ändå att det kommer att kännas lite i ben och mage. Gott det.
Vi surrade som vanligt om vad som sker i livet, utmaningar och vardagssaker.
Lite lunch med familjen sen var det dags att förbereda sej för julavslutning på bamsegympan. Det blev en trevlig tillställning. Det dansades runt granen, tre stora ringa krävdes det, så många var det som ville vara med och dansa.
Sen var det kaffe med dopp där intäkterna gick till Filippinerna vilket jag tycker vad en mycket god och klok sak att göra. Cred till gymnastikföreningen.
Tomten kom och Mollie tittade med stora lite skrämda ögon. I mitt huvud startade tankar som att hon aldrig kommer våga närma sej snubben med det vita skägget, hon kommer börja lipa och krama honom var utom all rimlig möjlighet.
Men se mamma Leonora hade fel så det stänkte om det. Mollie gick fram och fick sin paket av tomten och när jag frågade om tomten kunde få en kram av henne så slängde hon sej om halsen.
Jag blev impad och jag log. Hon är trygg min lilla kärlek.

Middag hos svärmor väntade, hon tänkte testa ett nytt recept på oss. Jag älskar att vara recepttestare.
Kycklingsoppan slevades upp på tallrikar och skeden åkte in i gapet. Den var snuskigt god, det var omgiv för mej ett par gånger.
Fröken flickvän säger att jag är matnochalant, vilket i runda slängar betyder att jag vissa dagar kan äta sparsamt för att dagen efter gluffsa i mej likt en stor björn.
Hon anser att jag anser att mat inte är viktigt för mej. Nja lite viktigt är det nog förstås ;) hur som så var det en björndag, jag åt som ett monster.

Kvällsbestyren var att röja lite i borgen. Sommarsandaler  och tygskor känns något överflödigt just nu, liksamma med kläder som är i storlek till spädbarn, lite svårt att få ner en treåring i det tyget.
Nepp uppe en våning med allt onödigt så det lämnas plats till nya fina pinaler.
Det är skönt att röja lite ibland och med tre små pluttar tar allt något längre tid så efter att finfarstun fått ett lyft var vi mer än nöjda över dagen.

Kusinerna :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar