söndag 3 november 2013

Pumpning....



Tandläkarväder. Tanken slog mej att krypa ner i soffan dra en filt över huvudet och läsa en bok.
Den tanken fick slås ur hågen ganska omgående, i en familj behövs två vuxna och jag är den ena av dessa två ;)

En promenad på berget blev det i alla fall med grabbarna, jag samtalade med en snubbe som är likt jag ett hängivet fan av herr Winnerbäck, vi diskuterade konserten, vi var inte överens om allt men det ska man ju inte va jämt heller.

Frukosten stod på bordet när vi kom hem, för dagen var det omelett, myset åt som en häst och det höll i sej hela dagen. Ätadag alltså.
Töserna ville ut i ruskvädret och jag gjorde dom sällskap. Cykelhjälmarna på huvudet sen gavs tramporna en match på altanen. Varv efter varv cyklades.
Jag tog kärran och körde lite ved, cyklarna avhoppades, såklart att tjejerna hellre ville åka i skottkärran med mej. Två tjejer i kärran upp till vedskjulet fullt lass med ved tillbaka till källaren. Så fortsatte vi i en timmes tid.
Fröken sambo behövde tid för sej själv så nog passade det bra alltid :)


Lunchen åts i Karlshamn och det åts ordentligt.
Anledningen till utfärden var att jag ansåg mej behöva en ny telefon. En guldfärgad är nu beställd.
Bra där. Från tanke till handling i all hast.

Hehe...


Och bättre sent än aldrig skulle nu pumpan gröpas ut och ljusbesättas.
Töserna började att göra en traditionell pumpa med trekantsögon och näsa. Inget kul tyckte jag och ställde frågan till varför man inte gjorde en rund näsa och runda ögon.
Svar kom från sambon om att det förmodligen var för att det är enklare att göra raka snitt med kniven än runda. Tydligen är pumpor ganska hårda.
Jag gav mej inte, jag ville testa att ha runda hål i pumpan.
Ner i källaren och hämta borrmaskinen och det största borr jag hittade. In med maskinen i köket och pumpan angreps. Det sprutade pumpakött när borren borrade in sej. Vi flinade gott allihop. Hur kul som helst...
Den blev faktiskt väldigt fin, men jag tror att till nästa år ska vi ta ett ännu större borr ;)


Jockarp.



1 kommentar:

  1. Jag har med beställt den guldiga, bra val! ;) fantastiskt att läsa om er vardag.. Ni har roligt o härligt ihop o det är det viktigaste! :D fortsätt så! :) kram Linn

    SvaraRadera