torsdag 21 november 2013

Firning....



Att kliva upp och med små nyvakna ögon gå ut till köket och mötas av synen av en kvinna som bakar bröd. Den är svårslagen må jag säga och det var just så min gårdag startade.
Småbarnstiden är ljuvlig på många sätt men den tär också. Det är lite småjobbig vad det gäller sovtiden (mest för fröken flickvän.) Jag lider inte av paniken längre över att inte få sova, de fick jag vackert släppa när jag hade Mollie liten och den enda jag kunde förlita mej på var mej själv. Just nu facar jag det bara. Så här är det nu och läget får helt enkelt gillas.
Men för den skull kan jag inte låta bli att drömma, tänka och funderar på när det lilla barnet är så stort så hon kan sova över hos den andra föräldern. Det kommer bli märkligt men det kommer också vara underbart att få sova så mycket man vill och ha alla nattens timmar ihop med sin partner.
Ja, jag längtar ibland.

Jag tog en rask morgonpromenad med hundarna, hem kom jag utan hundar. Så blir det ibland och under frukosten kom dom hem lufsande den ena efter den andra.
Dagis för myset och jag for till bruket för en konferens.
Vi är sex skiftlag och tanken är att vi ska rondera vad det gäller att skriva protokoll på dessa möten.
De gamla beprövade tricket med att inte dyka upp när tiden är inne för att skriva har vi ju varit med ett antal gånger, så skedde också i går.
Vi pennan fick jag vackert sätta mej.
Det var inga större problem men med 17 personer som har så många idéer och tankar kan det lätt bli en aning för mycket livat :) Det blir med det en lite svårare situation att agera sekreterare.

Jag samåkte till bruket och min nya bekantskap pratade om hemsökta hus och slott, detta såg jag som väldigt intressant. Det blev inte mindre spännande när regnet öste ner utanför och det var helt kolsvart. Hej hösten.
Vi pratade om barnakälla som ligger andra sidan berget, tydligen säger sägnen eller om det må vara historia att små barn dränktes där. Hua.
Bäckaskogs slott var en annan plats vi pratade om där min samåkningskamrat faktiskt pratade av egen erfarenhet när han berättade spökliknande historier. Det blev mycket spänning under vår tripp alltså.
Hem till familj och mitt lilla mys som nu har väldiga spänningar inom sej. Hon ska nämligen bli firad på dagis under dagen. Hon förstår det inte riktigt, inte vilken dag det är, men det är ju snart dags.
I morgon blir min älskade lilla dotter tre år.
Den dagen ska vi klart fira hemma och inga måsten finns, detta gör dock att firningen på dagis kommer ske en dag för tidigt och det är inte lätt att förklara för fröken :)´


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar