tisdag 19 november 2013

Guldring....



Innan grötintaget tog jag en promenad med min bror på berget. Det var en stilla och lite småkylig morgon. Hundarna var pigga och vi pratade om allt möjligt, viktigt som oviktigt.
Frukost och kaffe med familjen för att rusta sej för dagen.
En bra morgon helt enkelt.

Och så äntligen kände jag mej redo för att göra mej av med både min förlovningsring och vigselsring. Det har tagit tid och dom har bränt där dom legat i lådan. Men jag har låtit det ta tid, jag har behövt det.
Jag har känt en sorg över att det blev som det blev men nu känns allt så rätt. Ringarna betyder ingenting just nu.
Jag är framme.
Jag vet att inom en snar framtid kommer mitt vänstra ringfinger åter beklädas av en glimmande guldring. Jag längtar väldigt.
Jag är redo.

Glad i hågen efter mitt besök hos guldsmeden så stannade vi till i blomsterbutiken, myset fick välja färg på blommorna och givetvis blev dom rosa.
Min älsklingsfärg upplyste hon floristen om :)
Anledningen till blomköpet var den enkla andledningen att fröken flickvän haft ett par tuffa nätter och behövde piggas upp lite och blommor är ju alltid trevligt.

En fika på stan med ljuvliga damer och barn sen bar det av mot bibblan för mej och myset. En ny favorit är boken om snurran, vilken tur, två stycken fanns inne och dom lånade vi givetvis med oss hem.

Väl hemma tog jag en löprunda och tanken var att den skulle bli lugn, jag höll mej inte till planen utan öste hysteriskt, suget blev för starkt när jag närmade mej mördabacken. Benen bar mej i den riktningen och upp gick det även det i högt tempo. Det sög rejält i benen och jag bara log.

När jag kom hem såg jag att lampan i syrummet var tänt. Jag gick upp och där satt fröken flickvän och såg så nöjd ut. Kvinna som syr är en favorit syn. Jag Funderar starkt på att måla en tavla med det motivet. Vackert.

Ännu en promenad och denna gång följde hela gänget med, barn, vuxna och hundar.
Fröken flickvän är väldigt glad över min förtjusning över promenad och utomhusvistelser. Hon är inte riktigt van vid det.
I mitt liv har det dock alltid varit viktigt att vara ute och att röra sej. Inget konstigt med det.

Kvällen bjöds på rester i form av tacosoppa, ett psykbryt och ett bad i badkaret. Blandad kompott alltså ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar