torsdag 26 juli 2018

1:0 Roadtripp.....

Här var vi också :)


Dom första dagarna på vår tripp med kärran har redan levererat stort. Jag är redan sprängfylld av energi. Vi har hunnit med ett stopp på den vackra platsen Fjällbacka på västkusten, där åt vi en utomordentligt god lunch.
Vi tuffade vidare in i Norge och hyste in hos oss min käre vän. Vi fick en egen våning i disponentvilla som var gigantiskt stort. Mollie hade problem med vilken våningen som var vilken och vilken vi bodde på.

Vi kollade omgivningarna lite medans disponenten var på jobbet. Vi hoppade på klipporna och vi pratade med lite Norskor som passerade oss.
Vi blev uppringda av min vän som sa att båten var klar för avfärd. Vi gick ner till bryggan och hoppade ombord. Mollie var galet glad och självklart fick hon även styra skutan en bit.

Skepp och skoj ;)


Hopp i land och vidare färd för en ny båttripp, denna gången med ett krigsfartyg som skulle ta oss ut till Oscarsborgs fästning. Detta ställe som är mest känt för att det var där dom första kanonerna avfyrades mot det tyska nazistfartyget Blücher. Birger Eriksen var översten som gav order för eldgivning. Att fartyget sänktes och 1000 tyska soldater miste livet gjorde att invasionen av Oslo fördröjdes så pass länge så det gavs utrymme att organisera landets väpnade motstånd. Och att kungahuset kunde fly med det Norska guldtillgångarna.
Det var en intressant historia vi fick ta del av alltså :)
Vi åt gott och tittade på sagolikt vacker natur.

Mollie har badat, jag har låtit bli. Vi har suttit på klipporna och ätit bullar och filosoferat. Vi har börjat läsa sommarens läsläxa. Vi har kramats massor och vi skrattar ljudligt tillsammans varje dag.
Vi har det helt enkelt toppenbra...

Birger och jag ;)


Jockarp.2 kommentarer:

 1. Hoppas ni får en jätte skön fin och kul tur ❤️

  SvaraRadera
 2. Norge är fantastiskt fint på sommaren.
  Vi va uppe nu och jag rekommenderar stort att åka till Lofoten om ni inte redan varit där.
  Det går inte beskriva hur vackert det är❤
  Kram

  SvaraRadera