tisdag 17 juli 2018

Hmm Jobb?



Humf, ja det där som kallas jobb provade jag på. Det var ett tag sen sist, ja det ska inte bli någon vana i sommar men fyra dagar denna veckan ska jag gnega på. Sen är jag arbetsbefriad några veckor till. Det var tufft jobb, mycket ved i omlopp och allt skulle tas om hand. Jag hann knappt slicka mej runt munnen så mycket var det att göra.
Detta gjorde det extra skönt att köra hem och hämta upp myset för att ge oss iväg vidare i livet.

Vi drog över berget till vänner och en sjö. Det sägs att det var 27 grader i plurret men jag lät mej inte luras. Med tanke på den där sutaren som drogs upp där för bara några dagar sen kände jag ännu mindre för att spatserar runt i det vattnet. Hua.

Mollie däremot hon låg i ett par timmar, hon träffade ett par tjejer och dom blev kompisar och lekte vilt i vattnet. Jag satt i min brassestol eller på brygga och pratade. Ovanligt ;)

Vi köpte hämtemat som vi välte i oss sen begav vi oss över berget igen. Hundarna fick en kvällspromenad på berget. Det var en märklig promenad. Jag gick i ung bokskog där löven hängde torra kvar på grenarna eller som i vissa fall att dom redan släppt. Det verkar som om skogen står i paus. Att en slags vila har infunnit sej på grund av torkan. Det var lite sorgligt att se men samtidigt har jag full tillit till moder jord. skogarna har vuxit sej starka i tusentalsår och säkert mött större motstånd än årets torka. Jag litar på att det löser sej på ett helt naturligt sätt.

Mollie somnade snabbt, det hade varit en ovanlig dag för henne med. Fritids, när var hon där sist liksom?

Kvällen ägnade jag mej åt att fundera, söka och planera. Jag ska snart ge mej iväg på en spännande resa och just nu håller jag på att reda ut logistiken på bästa sätt. Resan ska innefatta nya platser, möten med gamla och nya människor. Och vem vet vad som finns där alldeles runt hörnet, i det där som kallas framtiden?


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar