underregnbågen.se

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 29 juli 2018

Åre.....
På toppen av berget....


Från Norge tuffade vi in i Sverige igen och mot Åre. Att träffa människor som är från platsen gör att allt blir så enkel, vi behövde liksom inte göra så mycket själva. Kunskapen fanns.
Vi badade i Åresjön, en helt magnifik natur med fjällen runt om. Det var som att befinna sej i en stor balja.

Mollie och jag tog kabinbanan upp på Åreskutan och vidare gick vi kilometern upp till toppen där det bjöds på våfflor och helt bedårande utsikt.
Det var en lekfull tur både upp och ner och dom hisknande höjderna på 1420 meter över havet gjorde liksom allt så mycket häftigare.

Vi fick tips om sup, något som jag inte haft en aning om vad det var förrän för ett par veckor sen. Vi hyrde en sån och drog iväg, super kul om än lite jobbigt i motvinden. Mollie flinade och busade både på och av sup:en :)

Ristafallet ett ställe som var med i filmen om Ronja rövardotter besökte vi, och det är något speciellt att höra vatten forsa våldsamt ner över klipporna. Så vackert.
Vi passade på att plocka lite blåbär när vi hittade några fina buskar längs stigen.

Ja mycket handlar om vatten och berg i Åre. Vi fick möjligheten att åka till ett ställe som kanske inte alla turister får möjlighet till. De var en Å som det grupits ut små bassänger i stenarna av vattnet som forsat fram, dom där små gryten lockade det till lek och bad. 22 grader i vattnet och det var ju helt klart okej. (inte för mej dock)

Vi passade på att hälsa på en av fjolårets bönder i bonde söker fru när vi var i trakten. Wille befann sej på ett ställe som hette Västgård Game fair. Nån slags event för jakt, fiske, hund och häst folk. Ännu ett ställe jag aldrig skulle besökt om det inte vore för att jag känner människor från trakten.

Vi fick även en guidad tur inne i Åre av vår fina värdfamilj. Så lyxigt att bara strosa runt och får informationen till sej. Mysigt och trevligt.
Ja stort tack Åre för en magisk natur. Och stort tack till familjen som öppnade sitt hem för oss.....


Vi får lära oss ett och annat minsann ;)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar