onsdag 18 juli 2018

Bondepraktikan....



Tropisk natt, ja det var det med all sannolikhet, vansinnigt hett under natten och även morgonen som brukar bjuda på lite svalka var het. Jag tog en promenad med hundarna innan det var tid att köra och lämna myset på fritids och vidare väntade ett pass i vedsvängen för min del.
Hysteriskt med jobb även denna dag men det var bara att bita ihop och hjälpas åt så gott det gick.

Jag hämtade myset på fritids och vi drog hem en sväng. Men mamma vi måste handla var den en lite tjej som påminde mej om, jasså sa jag, skriver du handlalistan då?
Jo då det gjorde hon, den innefattade både glass och godis, även mjölk grädde och tandkräm till unga fröken. Vi höll oss inte riktigt till planen, men nästan.
För dagen kom vi även ihåg tygkassarna för att bära hem varorna, jag gillar när vi sköter oss gällande det. Jag börjar bli vuxen nu ;)

Bibblan en snabbis, Mollie skulle låna om några Sigge böcker och jag hittade en riktig juvel i hyllan. "Den gamla svenska bondepraktikan" Jag blev förvånad över att den var så liten men när jag öppnade boken och läste förorden så fick jag med ens info om att den första utgåvan som kom 1508 och var skriven på tyska bara hade futtiga 12 sidor. Den utgåvan jag nu besitter har hela 143 blad. Inte dåligt. Det intressanta är också att det står att boken är uppdaterad så att man lättare ska förstå, men tja nog är den skriven på gammel svenska alltid. Svårläst med andra ord.
Jag läste lite i boken men sen behövde vi komma ut en sväng. Vi tog en vända med kamphundarna på berget.
Mollie blev ju getingstucken häromdagen och under hela promenaden intervjuade hon mej angående hur många getingstick jag fått under mina 41år. Nja cirka tio sa jag, hon skulle då ha reda på när och på vilka kroppsdelar.



När vi åter var hemma så skulle jag leta upp en bensindunk och öppnade därför en stor port. Jag såg dunken och hann att tänka, vad bra där står den. Pang, pang, pang. En hel svärm med getingar flög ilskt efter mej. Gaaaah. Spring skrek jag till myset och hon och hundarna sprang för livet.
Åtta stick räknade Mollie på min kropp :) Är det inte märkligt då, att där går vi en halvtimme och pratar om det och jag hinner inte hem förrän 10 stick i livet hux flux blir till 18 stick i livet.
Jag är glad att dom stack mej på mindre känsliga kroppsytor.

Jag slickade mina sår och vi tog en vända ner på vesan under kvällskvisten. Vi gick bananas på rundbalarna och Mollie sprängde nya gränser. Hon vågar utmana sej och jag gillar att hon gör det, bara det sker i hennes egen takt. Nu satt hon på balen och vips så stod hon på darriga ben rakt upp. Hon satte händerna i luften och skrek, mamma kolla.... Underbara lilla unge.

Dagen hade bjudit på temperaturer runt 30 grader och det var fortfarande hett i palatset trots att alla dörrarna stod öppna. Jag fick en attack att städa. Och inte bara det, sofffkuddarna togs bort och hela soffan fräschades till. Dammsugning och golvtorkning och svetten öste av mej. Men så skönt att se ett rent vackert hem.
Ja och så är det ju det där med att bo på landet. Jag ser bara fördelar med detta livet. Alltid utom just några dagar om året och det är när det bli nån slags fluginvasion. Det har det varit nu. Jag tror att min flugsmäck minimerade flugstammen med 200 flugor under gårdagen. Hua.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar