söndag 15 juli 2018

Bonde söker fru fest.....



En liten lätt löptur fick kicka igång min dag. De känns fint i kroppen nu och det är en skön känsla. Redo för dagen liksom.
Hem, dusch och angripning av strykjärnet. Det är en övning jag sällan roar mej med och därav är kunskaperna minimala. Jag funderade över varför det är utformat som det är med en spets fram? Slutsatsen jag drog var att det var för att man skulle kunna komma emellan knapparna på skjortan, undrar om det är det som är den rätta anledningen. Nån som vet?

Skjortan på galgen och in i bilen sen bar det av. Vi drog inom grannbyn och kramade och sa hejdå till en lady som skulle fara till Stockholm under kvällen sen styrde vi bilen mot Älmhult.
In på sibylla för en påfyllning av näring sen vidare upp mot Toftaholms Gård.
Där möttes jag av leende människor och kramkalaset såg inga gränser. En av bönderna från förra årets bonde söker fru fyllde år och nästa alla bönderna från säsongen var på plats. Innan partyt startade på logen så gick vi igenom allt som hänt alla, hur det såg ut på relationsfronten och ja det var minsann några som hade lite extra kydda att bjuda på. Glädjande sådan.

Under kvällen pratade vi mycket om vad som hänt och var man stod i livet. Frågan kom upp om någon verkligen skulle göra denna resa igen om dom fått chansen, jag bara flinade och blickarna föll på mej sen flinade vi allihop. Svar ja alltså ;) Torkan var ett annars hett ämne, det är kris i vårt avlånga land och just nu är det ingen som vet hur höst, vinter och nästkommande vår kommer att se ut. Men det kommer bli knapert för många.

Vi fick en rundtur på gården i form av traktor och vagn, Mollie hon var pirrig när hon satt på bänken på vagnen. Hon hade långklänning och håret flög vackert i vinden. Jag log av de jag såg och över att hon är så medräknad överallt. Ingen ifrågasatte varför hon var med. Nej hon är självklar den tjejen ;)

När partyt växlade fart så tackade vi för en härlig kväll och begav oss söderut. Palatsets dörr öppnades runt ett snåret och då var min dotter sovandes. En lång men fantastisk fin dag var till ända.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar