måndag 20 mars 2017

Bakis...

Söndagschill....


Vaknad klockan tre, lite tidigt kan jag tycka men det skedde av någon anledning. Förmodligen handlade det om saker som inte gick att hantera i sovande tillstånd. Lite småtjurig och sliten gick jag upp och tittade mej omkring, nä jag ville inte ta tag i något av det som kom i min väg.

Löparskorna på fötterna och ut. Det var en frisk morgon och temperaturen visade minus. Mössa på och sen i väg över stock och sten. Solen steg och jag hade den i ryggen den första biten, jag såg min skugga och log. Den svarta skuggan såg så sjukt pigg ut där jag sprang. Jag vände om och fick solen i ögonen, den bländade mej fullt men jag njöt. Med solblinda ögon sprang jag och hoppades på att jag inte skulle dra rakt in i ett träd. Jag slapp den upplevelsen men upplevelsen av fyra vackra rådjur fick jag vara med om. Det gillar jag skrap, det är mycket vilt ute när man är uppe på berget tidigt. Jag var hemma innan klockan slog åtta och det kändes fint.
Jag drog omgående till stan för att styra upp lite smått och gott. När jag kom hem beslutade jag snabbt att något mer ska inte göras under dagen, helga vilodagen typ.

Eller ja, lite hade jag att pyssla med, Palatset var i behov av sanering. Det var ett måste. Sopning av chips och ostbågar, sugning av hela huset och golvtorkning. En dusch på det sen attackvilade jag i soffan.

Mollie var sliten hon med efter festen. Hon pysslade klart en del vilket fick mej att känna uppstötning av bara tanken att hjälpa till, hon bad mej inte. Tack för det.
Hon chillade lite i soffan med att titta på pysselvideo.

En kära vän kom och det var som vanligt mycket att samtal om, det händer så väldigt mycket i våra liv. I mitt är det positivt i hennes är det inte riktigt lika uppåt. Jag tror att hon uppskattade att skingra tankarna en stund med att bygga lego med ett mys, jag låg på soffan och tittade på tacksamt över att jag slapp.
Jag vet fördelarna med att ha personer i min närhet att prata med när livet känns svårt. Nu var jag där själv och lyssnade, det är viktigt att finnas till för andra.
När livet är svårt ska man bara se det som en parantes, men det kan vara svårt ibland.

Till middag blev det Pizza, vi hade lite över som vi gluffsade i oss.
Nattningen skedde ovanligt tidigt, men det var behövligt.

Pyssel, klök.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar