tisdag 21 mars 2017

Sova räv...



En måndagmorgon som började slow, det är skönt att ibland inte bry sej om tid och rum. Jag la mej i mysets säng och vi småpratade lite. Vi valde kläder och slutligen klev hon upp. Alla morgon bestyren styrdes upp och lugnt tog vi oss ut i bilen och vidare till fritids. Vilken start på dagen. Lyxigt värre.

Jag checkade in på jobbet och det var snålt med folk på plats, en kaffe och lite snack sen var det dags att ta tag i uppgifterna, lite provtagning av småäckligt vatten, en tur på cykeln ner till andra änden av fabriken för vidare analys. Lite socialiserande och diskuterande om saker som sker runt om oss. Goda samtal, viktiga samtal.

Hemgång tidigt, jag har blivit en riktig glidare och visst det är ännu viktigare nu när jag åter är själv med myset att ta mej hem i tid. Och nu har jag möjligheten och den missar jag klart inte ;)
Hon befann sej på undantaget, jag hämtade henne där och sen drog vi över berget till min icke kaffedrickande vän. Glädjen var stor att åter ses, det var inte längesen men saknade fanns där. Våfflor och ja, det är inte lätt att blanda en korrekt smet när det står en radio (Läs Leonora) och sänder hela tiden om allt som händer ;) Jag tyckte det var sjukt kul att smeten blev tunnare än vatten och eget recept fick användas, hej mjöl :)

Efter våfflorna gick vi ut och gjorde byn och jag blev faktiskt imponera, det fanns bollplan, basketkorgar, gungor, lekplatser med klätterställningar och ja sen fanns ju vi också. Vi lirade lite basket med barnen och syskongnället satte igång, dom är så söta när dom gnabbas. Mammorna styrde upp det hela och sköna avslappnande samtal under puttninga av glada barn på gungor tog över gnället. Så väldigt mysigt och behövligt, jag behöver vuxna människor och samtala med, det är viktigt för mej.

Kvällen blev kylig och vi vuxna ville gå in, barnen hade andra funderingar och ville kasta mer med bollen, vilket förvisso var bra, men nä förhandlingen avslutades och in gick vi. Lite gnabb om bollspelet sen landade vi slutligen i soffan. Precis vad som behövdes efter en aktiv dag.

Vi tackade för oss och körde över berget och jag älskar det. Jag gillar berget på dagtid men när det är kolsvart så är det ändå något som kickar mej. Det känns stort, vilt och mörkt. Det blir en annan känsla helt enkelt. Mollie somnade i bilen, eller hon sov räv men jag spelade med och bar in henne, hon var som en stor säck potatis, omöjlig att härbärgera. Men in kom hon och efter lite bestyr låg hon i sängen, men gosse vad tung hon är.

Jag hoppade i sängen jag med, ingen mening att vara uppe när myset ändå sover :)
En braig dag...

Match ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar