måndag 29 maj 2023

Hennes födelsedag…….








Det var ett tag sen hon fyllde år. Men med barn och förpliktelse kan det ta lite tid innan ett par dagar på tu man hand är möjligt. Men vi är drottningar av lösningar. Så några veckor efter hennes födelsedag var det nu dags att ge sej iväg på äventyr planerat av mej.
Jag packade ner räckmackor, jordgubbar, nutella vindruvor, kaffe och lite annat gott.

Vi körde till Romelåsen där vi hoppade på en dressin och drog iväg. Alltså det var helt underbart. Ljudet av dressinen på spåret, doften av blommorna, det öppna vackra landskapet och så vi.
Vi slog oss ner i gräset på en filt och åt vår picknick, hon uppskattade det och det var glädjande. Jag la mej i hennes famn och tittade upp mot himlen, små moln och stora fåglar. Det var vackert. Bina surrade i en buske bredvid och hon Pussade på mej. Det kändes mer som min födelsedag minsann.

Vi låg i gräset en timme och njöt innan vi drog tillbaka med dressinen. En vän till min tjej som är sångerska och även keramiker råkade bo precis vid anslutning till platsen där vi parkerat bilen. Givetvis besökte vi henne. Det blev glatt och vi köpte med oss ett par passande muggar.

Vi drog vidare i livet, mot Volsjö för att äta crêpes, gosse så gott det var. Först en matcrêpes sen en sötare.
Även detta stopp uppskattades av min kärlek. Hon är fin hon.
Mot dagens sista stopp, mot Häckebetga slott. Vi tog en omväg för jag visste att vägen där var så otroligt vacker. Och det var precis som jag mindes det. Hon sa Wow när vi anlände och det skulle minsann bli mer wow innan dagen var slut.
Det bjöds på Cava vid ankomsten och den avnjöts på balkongen med utsikt över sjön. Magiskt.

Vi fick vårt rum och det var superfint. Där stannade vi några timmar och njöt av varandras sällskap innan det var dags att sätta sej till bords. Och Herrgud. En femrättersmeny som var utsökt. I över två timmar satt vi till bords. Och vi hade fina samtal, glädje och närhet. 
En liten sväng ut för att se solnedgången innan det var dags att krypa in i Slottssängen igen. Godnatt typ.

Frukosten då. Jo det var det galnaste jag nånsin varit med om. Man fick beställa från en meny och det var små portioner med olika godsaker. Vi beställde allt på menyn och vi njöt av maten och det vackra upplägget. Vilken matresa.

Klockan elva checkade vi ut och åkte söder ut. Smygehuk. Sveriges sydligaste udde. Där gick vi hand i hand och satte oss i söderläge en stund och njöt av utsikten. Det sist stoppet på hennes födelsedagsresa blev i Kivik på tryfflesvinet. Och här minsann fick jag avnjuta den absolut godaste pastan jag ätit i hela mitt liv. Gode värld så gott.
Min tjej avslutade hela vistelsen med en glass. Jag avstod jag hade tryckt i mej galet mycket mat det senaste dygnet. ProppMätt är ett ord som passar perfekt i sammanhanget,

Vi körde mot byn och Kennet hämtades upp, Mollie hade varit på egna aktiviteter i helgen, bland annat på en auktion där hon ropar in en massa tyger helt själv. Jag ville så gärna vara med men det går fler tåg och det ska jag med på. Hon kom hem och vi satt på altanen en stund och pratade. Det var verkligen en fin avslutning på en helt fantastiskt helg. 









Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar