måndag 5 juni 2023

Hanö……





Vi packade väskorna fulla av mat och godsaker och hoppade in i bilen. Ner mot Nogesund. Vi hoppade på båten till Hanö. Det guppade en hel del men ingen blev dålig, lille Kennet gnydde lite men blev omhändertagen av ett helt gäng med tjejer.

Vi traskade upp mot fyren och där satte vi oss och åt vår picknick. Strålande sol och snålt med vind. Helt perfekt alltså. Efter maten chillade vi en stund sen lufsade vi vidare mot Bönsäcken. Det var ett tag sen jag var på platsen men jag minns den väl. Vi passerade även över den Engelska kyrkogården på vår väg. Det finns en del historia att ta del av och det gjorde vi såklart.

Lite eftermiddagsfika hann vi med innan vi skulle ta båten över igen till fastlandet. Vi åkte hem till byn och vi började tälja smörknivar i sommarkvällen. Sjukt mysigt att sitta på altanen och tälja och småprata. Det blev tidig sänggång. Alla var trötta efter dagen utomhus.

Söndagsmorgonen började med en mil i löparskorna på berget. Vi behövde det. Frukost på det och kaffe givetvis. En vända till Ica sen ville jag inte lämna byn mer den dagen. Jag behövde hemma.

Vi åt en fantastiskt pasta och efterrätt bjöds det på rabarberpaj. Det koktes även en hel hög med rabarber kräm. Så roligt att ta hand om det som växer runt husknuten. Vi planterade ut lite växter som vi odlar inomhus och som nu vuxit upp. 

Mollie bjöds på några schyssta ansiktsmasker på kvällen och det var nog behövligt. Tidigt godnatt även denna dag. Livet utomhus tar på krafterna minsann. 







Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar