tisdag 6 juni 2023

Hantverksdag…..





Jag läste på en skylt häromdagen när jag var hos min vän i Näsum. Jag läste hantverksdag i Västanåskola den 25/6 kl 12-17.
Jag blev nyfiken såklart så jag frågade min vän vad det var. Hon berättade att det var en årlig dag i byn och att det brukar dra väldigt mycket folk.
Jag fick info om vilka som arrangerade det hela och givetvis tog jag kontakt med dom. Först på Mail med där fick jag ingen återkoppling. Så jag lyfte luren och ringde.
Mannen blev överförtjust i min fråga om att får vara med och ställa ut. Vi pratade en stund och han önskade att jag skulle ta med mej svarven och demonstrera hantverket. Han fortsatte med att han tyckte det var extra roligt att jag vet tjej och pysslade med träsvarvning. Och han var säker på att jag skulle tillföra en massa bra till dagen. Jag var skeptiskt i början, massa jobb med att ta med alla grejer, svarv, verktyg och råmaterial. 
Men vem är väl jag att säga nej.

Vi pratade om det här hemma och både min tjej och Mollie var på. Dom lovade att hjälpa mej med allt som behövs göra både innan på plats och efter. Det gladde mej att jag inte var ensam.
Så ja. Faktum är då att jag för fösta gången ska visa upp mina svarvade alster och även hantverket. Jag är allt lite nervös inför dagen. Men jag bra stöttning hemifrån vilket jag är tacksam över..

En utfärd på dagen till tygaffären. Vi skulle lämna Mollies symaskin för repetition. Bara felsökningen skulle gå på över 800 spänn så i stället för att lämna in den köpte vi en ny. Mollie var så himla lycklig över sin nya maskin.
Hon sydde när vi kom hem och jag roade mej med att göra en skärbräda ;)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar