torsdag 15 juni 2023

Stoltast i världen……





Vi duschade käkade och klädde oss. Vi var redo för den sista skoldagen i mellanstadiet.
Det blev fin, den blev rolig och den blev känslosam.
Vi började med en frågestund, godisjakt och bildvisning. Alla uppskattade det.

Rast och pannkakor med sylt och grädde. Att den skulle ätas utan bestick gjorde det en aning krånglighet. Alla vackra avslutningskläder låg risigt till.

11:20 var det så dags för rektor att hålla sitt avslutningstal, det blev sång av barnen och treorna gav sexorna den traditionsenliga rosen. Ett snabbt besök i klassrummet sen väntade sommarlov.
Många grät när dom kramade om sina fröknar och sina vänner. Jag frågade Mollie om hon ville stanna kvar en stund men hon ville hem. Hennes ord min lag. Hon var ledsen och grät när vi kom hem. Vi kramades en stund sen piggnade hon på sej.
Och vad som gjorde henne ännu piggare var när betygen klockan 14:00 kom.
Hon fick givetvis första tjing på att se dom. Hon började läsa, jag blev tyst. Hon hade nio stycken A sju stycken B och ett C i ett ämne som hon inte hade möjlighet att höja eftersom dom inte haft ämnet denna terminen.
Ja det är ett helt galet bra betyg och jag är så otroligt oerhört stolt över min dotter. 
Hon blev positivt överraskad hon också det såg jag ju.
Jag samlade mej lite och sa: jaha det blir dyrt detta. 
Jag hade nämligen lovat min dotter att hon skulle få 1000 kronor för varje A. Och inte trodde väl jag att hon skulle rassla till med 9 stycken. Det blev en dyr historia  alltså ;)

På kvällen bjöd jag på middag. Mina föräldrar och min tjej och hennes barn. Det var mysigt att samlas runt bordet och äta och samtala. Rabarberpaj jordgubbar och glass till efterrätt. Och där avrundade vi den dagen. Alla var lite tilltufsade och trötta efter dagen. Den hade varit händelserik.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar