måndag 5 september 2022

Kräftfiske…..





Vi bestämde att 07:00 skulle vi undersöka kräftburarna som vi kvällen innan slängde i vatten. Mollie var väl kanske inte den piggaste varelsen i byn, men hon klädde på sej och förväntningarna låg i luften. Det är alltid spännande och se om natten gett frukt.
Hon fick givetvis håva in burarna och det var hon som stod för räkningen. Det blev en hel del och det var några rejäla bjässar med upp. Nu ämnade vi inte lägga dom levande djuren i en gryta med kokande vatten och dill. Nä det är inte riktigt min melodi det. Men att studera dom och se på hur dom rör sej är alltid kul.
Vi gjorde en high-five för en lyckad fiskning sen väntade frulle och kaffe.

Jag tog en snabbsväng in till ICA innan klockan var åtta. Det var jag och tre andra personer där. Skönt. In med grejerna sen bar det ut på berget en stund. Söndagslyx.

Jag fick hjälp med att lägga på nockpannorna på huset av en lite mer självmordsbenägen herre. Betalning skedde som sej bör på landet i form av natura. Nockpannor på och jag fick hjälpa honom med att köra en tvättmaskin till miljöstationen. Så enkelt livet kan vara. Tjänster och gentjänster.

Jag tog mej lite tid i verkstan, jag röjde upp lite och försökte hitta nån form av ordning. Det kliade lite i svarvfingrarna så jag körde minsann en sväng med den blåaskönheten. 
En vän kom på besök och vi satt och samtalade på altanen. Avslappnat och skönt, i alla fall för mej, värre för henne med en 2,5 åring som var typ överallt ;)

Middag lagades och samtalet vid bordet handlade om veckans matsedel och vad vi hade på tapeten. Det var en hel del minsann.

En rejäl uppfräschning av kvinnokropp var det sista som skedde under söndagskvällen. 



Bara bus….



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar