tisdag 13 september 2022

Som jag vill……


Mollie var orolig på natten så hon bäddades ner i min säng. När jag väckte henne efter att baconen låg färdig stekt precis som hon vill ha den på tallriken så möttes jag av en förvirrad dotter. Hon visste nog inte riktigt var hon befann sej. När hon uppfattat det vände hon sej mot mej och rev av sitt störst leende. Och så frågade hon. Hur gick det i valet? Tja du, det verkar varit extremt jämt men just i detta nu tyder det på att högerblocket ska styra. Men visst kappan har vänts efter vinden innan så det är väl högst ovisst.

Vi diskuterade valet ytterligare under frukosten sen lämnades hon av i skolan. Jag fortsatte över berget till en vän. Promenaddags och det var en behövlig sådan. Vi gick inom den lilla lanthandeln på vägen hem. Jag och Kennet stod utanför och hängde medans dom andra var i affären. Jag hör en lastare komma, han har en maskplockare bak till på maskinen och där i hänger en död häst. Man kör en död häst genom byn mitt på dagen. Alltså sånt händer nog bara på landet va. Det var tur att jag fixade med bildbevis för det var knappt så min vän trodde mej. Vidare spekulerade vi vad som hänt hästen och varför den hängde i maskplockaren på maskinen. Och varför åkte den genom byn, ja frågorna var många med svaren få. Vi släppte det och lufsade hem.

Hennes lille grabb var på bra humör och givetvis skulle vi ta en selfie innan jag skulle köra hemåt igen. Vi är bäst på det ;)

Kennet och jag tog oss hem igen och jag tog en springtur på berget. Hunden fick bli hemma. En sväng räcker för honom. Jag höll mej på stigarna och jag hoppade över varje sten och stubbe jag såg. Känslan var att jag flög när jag lämnade dom förhöjda tingen. Jag är lätt nu och det märks.

En rejäl uppfräschning när jag kom hem och nya kläder på. Jag vilade på soffan en halvtimme innan det var dags för att åter stapla lite pinnar. Det är mycket jobb just nu. Men ett par pass till sen ska jag vara ledig i några veckor. Bara för att jag kan och jag behöver det. Jag gör lite som jag vill jag ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar