torsdag 15 september 2022

Läxa upp fröknarna…….



Morgonen började som sej bör med en kopp svart. Klockan halv sju blev jag upphämtad för transport in till stan. Jag skulle köra hem mina föräldrars bil från tågstationen eftersom dom nu flyr landet. Det är en av anledningarna till att jag ska vara ledig. Den största anledningen. 

Jag körde hem bilen och gick in för att väcka min dotter, frukost och läxförhör i tyska, under det förhöret kom vi överens om att vi ska åka till Tyskland och fira min 46 födelsedag. Vi har inte valt stad än men det är ju några månader tills dess. Hon drog även av ett par låtar på pianot innan det var dags att åka in till stan igen. Skolan väntade.

Hem och upp på berget med kamphundarna. Det är så skönt att göra det på morgonen för då vet jag att dom blivit ordentligt rastade och jag kan pyssla med mitt utan stress och press.

Jag blir inte helt ledig dessa veckor utan det är möte, studiebesök och lite andra aktiviteter men det är liksom inte det ordinarie vilket gör att det blir ett avbrott i det som kallas vardag. Så ja det väntade mej ett möte redan denna fösta ledig dag. Det var ett okej mötet och i pausen grillades det korv, sånt uppskattas ju.

Jag kom hem igen och Mollie hade brassat nudlar, jaha ingen mening med att börja med middagen, ut en superkort men supersnabb runda i löparskorna. Kennet behövde en extra runda och jag med.

Åter läxförhör denna gången i engelska och i musik. Jag vet inte vad som hänt detta året men dom har fullständigt ballar ut med läxor. Förra året var det bara ett par läxor innan prov som skulle göras, nu är det 4-5 i veckan, jag vet inte om jag pallar det. Jag Funderar på att skicka ett mess till fröknarna och fråga om det verkligen ska vara nödvändigt. Nu har jag förvisso en dotter som uppskattar det och läser mer än hon behöver men jag då? Jag vill ju inte ;) 

Jag grillade kycklingspett och till det blev det potatis och sås. Mollie blev lyrisk av doften från grillen. Jag skapar barndomsminnen för min dotter. 
Under middagen gick vi igenom matteläxan och jag bara kände att nu vill jag inte se en läxa till denna veckan. Hua.

När jag styrande upp disken så kom min dotter fram till mej och sa. Kan vi kramas. Absolut sa jag. Och när jag hade henne i min famn sa jag till henne att min önskan var att vi aldrig ska sluta att kramas, inte ens när du är längre än mej ;)  nä då sa hon och spatserade iväg.

Vi lirade lite sällskapsspel när hon åter igen visade sej.
Glass i stora lass under kalaha matchen. Det var så Mysigt så jag sa rätt ut. Herregud vad vi har det bra du och jag. Ja det har vi verkligen fick jag till svar.
Mm det var en fin kväll. Det känns som om jag är precis där jag ska vara i livet just nu. Jag ska njuta lite i det tänker jag.

Och mer trevligheter blev det när jag gått till sängs, jag fick ett samtal som gjorde mej glad. Jag tycker om att vara glad. Att kvällen blev till natt var inget jag funderade något nämnvärt över.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar