lördag 17 september 2022

Planeterna……




Äntligen fredag, det är lite mycket rutiner för mej just nu. Barn till skola, hundpromenad, handboll, middag, läxor, dusch. Jag blir så less på saker som hände om igen hela tiden. Barnet fick åka till skola i alla fall och hundarna fick sin promenad. 
Sen äntligen skulle jag bryta mönstret. Jag skulle bege mej till en kille som skulle hjälpa mej med mina svarvstål. Han bor ett stenkast från mej och jag hade inte en aning om hans existens (konstigt ändå) men nu har jag. Jag djupintervjuade honom när jag gick och tittade på hans maskiner och alster. Han hade ingen familj och han var singel. Hur är det möjligt sa jag? 
Han startade upp sin Tormek och jag fortsatte att blarra. När han började slipa sa jag till honom att han var min drömkille, han tittade frågande på mej och jag drog på mitt störst leende och sa, fast jag är ju gay. Ja där har vi ju ett bekymmer sa han och fortsatte att slipa. Jag bara flinade.
Jag var på plats i 20 minuter och jag vet väldigt mycket om denna killen, jag tro vi är kompisar nu ;) han tog mina grejer i alla fall och jag ska hämta dom när han är klar, ingen stress poängterade jag.
Gör det när du kan och har lust.
Jag erbjöd honom även mina tjänster, jag tror mycket på natura. Ett tagande och givande.
Jag var glad när jag lämnade honom. Jag gillade mötet och jag gillade honom och framförallt gillade jag hans hobby.

På vägen hem mötte jag en mamma som har barn i Mollie klass. Vi började prata om våra barn och hur glada vi var i att dom just blivit som dom är. Båda våra barn är lite nördiga (på ett positivt sätt) dom är likadana, skillnaden är bara att Mollie är en tjej och hennes barn är en grabb. Jag gillar när man tacksamt kan se så positivt på något som oftast får en negativ klang. Men vi hade helt och fullt samsyn.

Jag gjorde ett experiment i verkstan med epoxi. Mollie ropade på mej så där blev det slutlekt med det. I stället var det dags för kanelbullebak. Det var minsann inte i går vi gjorde det.

Mellan jäsningarna lagade vi middag och åt. Jag frågade Mollie om hur det hade gått på NO-Provet om planeterna och rymden. Hon hade inte fått tillbaka resultatet än. Jag skojade med henne och frågade henne vad hon kände inför att flytta. Vart då svarade hon. Till en annan planet svarade jag och flinade. 
Haha kul mamma, trodde du skulle säga en stad i Sverige eller ett land i Europa. Hon upplyste mej om att det bara var på Mars och Jupiters måne Europa man skulle kunna tänkas bo. Ja då får vi väl ta nåt av dom ställena då ;)
Var får du allt i från mamma? Det blev min dotters sista ord i ämnet.

Eftersom att spa-badet nu är i ordning och temperaturen ligger på stadiga 39 grader så var vi sugna att ta höstens premiärdopp. Mollie var också pepp vilket inte tillhör vanligheterna. Men vi plaskade på en timme och såg den ena stjärna efter den andra tändas på himlen. Gosse så bra vi har det.
En tvättning av hår och en iklädande i morgonrock så gick jag nöjt in och la mej på soffan och käkade kanelbullar. Livet va?







Gott resultat av bra samarbete…




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar