fredag 24 februari 2023

Mytologilektion……





Dagen startade upp med ett leende. Jag vände mej i sängen och såg min dotter. Hon tittade på mej och log. Jag log tillbaka och önskade godmorgon. Vilket uppvak.
Frukosten slank ner och det var väldigt härligt frukostshäng, det avbröts dock ganska abrupt då lilla fröken behövde sätta sej på porslinstolen.

Vi spade ännu en gång, både fiskspa och bubblebad hann vi med innan vi skulle checka ut.
När vi började köra så var Mollie helt tyst. Jag log lite och frågade om hon gjort slut på alla orden dagen innan. Nix pix det hade hon inte, jag frågade om hon inte kunde berätta nåt kul. Jo visst. Hon laddade, spände bågen och det var sista gången hon var tyst på vår färd.

Hon började berätta om asagudarna i den nordiska mytologin. Hon berättade om Ymer om jordens skapelse, hon berättade om Bure när han blev framslickad från stenen av en ko.
Hon berättade om Lokes barn midgårdsormen, Fenrisulven och Hel. Hon berättade när Odin och hans bröder började tälja på några pinnar som flutit i land täljandes resulterade i Ask och Embla. Jag satt helt hänförd bakom ratten och lyssnade på henne. Jag flinade lite och tänkte att det måste vara något fel på unge  ;)
Jag frågade henne vart hon lärt sej allt detta? Nja i skolan, sen har jag läst lite om det också. Jag flinade igen och sen var jag tyst.

Vi tog några stopp och det var nog bra så min hjärna fick smälta lite av den kunskap jag blev matad med. Vi stannade till vid Sandhammaren och gick ner på stranden. Jag frågade Myset om det var kallt att ha kjol på sej. Svar kom och det blev ja.

Inom dollarstore för att fixa med ett litet pris för den kommande Bowlingmatchen i kväll. Vidare till Bo Ohlsson i Tomelilla. Bara för att vi kunde liksom.

Sen öste vi hemåt. Hemma fick jag hjälpa till att bogsera en bil sen la jag mej på soffan innan det var dags att tycka i sej lite mat.

Kvällens aktivitet var handboll för den minsta i familjen, miste K och jag tog en promenad innan det var dags för Veckohandling.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar