fredag 3 februari 2023

Plasticitet och Halo…….



Herregud, jag kom på mej själv med att stå och nynna när jag handdiskade. Jesus vad har tagit åt mej. Det verkar som om jag funnit en syssla som jag trivs med. Vilket är bra, förvisso hoppas jag på att min diskmaskin ska bli lagad. 

Men jag levde ett halvt liv innan jag ställde mej vid disken. Uppstigning innan fem, tja då hinner man minsann med en hel del. Som att jobba åtta timmar tillexempel.

Jag hämtade upp min dotter i skolan efter jag skrivit på en protestlista gällande att min kommun ska ha två kommunalråd vilket ska finansieras av mej och några andra skattebetalare. 

Eftersom solen vräkte ner från en klarblå himmel kunde jag inte motstå att ge mej ut på berget med min lille kamphund. Det var helt underbart att känna dom grusade vägarna under mina fötter.

Jag blev tipsad om ett klipp om hjärnan. Det var ett nyttigt program för mej. Jag har känt ett motstånd i mitt pianospelande, det har varit så svårt, nästan en känsla av omöjlighet. Men nu känner jag modet igen. Det är nämligen inte kört. Hjärnan uppskattar motståndet och mår bra av att få utmanas i nya saker hela tiden. Jag flinade lite när jag hörde det. Jag tycker jag har varit bra på att utmana min hjärna, nästan lite för bra ibland ;) men det gäller att inte ligga på latsidan. Nix pix jag ska fortsätta med att öka på min hjärnas plasticitet. Det ska bli kul.

Handboll stod på agendan för unga fröken och för mej blev det en promenad i vår vackra stad. Jag tittade in i husen jag promenerade förbi. Jag såg familjefoto och tavlor på väggarna och gigantiska TV-apparater. Herregud vad folk glor på TV.

När vi kom hem hann jag knappt innanför dörren förrän jag slängde av mej alla kläderna. Jag gick ut naken i minusgraderna och kröp ner i det 39 gradiga vattnet. Månen lyste starkt och när jag tittade upp på den såg det ut som om den var en pupill i ett stort öga. Herregud det bjöds minsann på en Halo denna afton. Jag kunde inte se mej mätt på ljusfenomenet. Jag älskar jorden och jag älskar himlen. Så mycket vackerhet som visas upp för mej. (En del elände också förstås men det la jag ingen vikt vid, inte då i alla fall)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar