torsdag 23 februari 2023

Skåne……


Ale stenar…


Jag sov tre timmar sen tog jag min lille hund på en promenad. Jag lämnade honom på undantaget. Fixade frukost till Mollie och vi packade väskan.
Vi var så redo för att ge oss av.
Mot Skåne, första stoppet blev på Gittes stuvkälla. Mollie behövde mer tyg. Tyg fick hon och jag passade på att fråga om sykurser, det verkade som om dom hade nybörjarkurser som kanske kunde passa mitt lilla barn.

Vi körde vidare och stannade till på lite vackra platser, knäckbäcksstranden var ett stopp men där varnade dom för kvicksand vilket gjorde att Myset inte ville gå på stranden. Nähä. Vi rullade vidare, tog en varsin korv och en pucko på en mack. 
Samtalen var underbara, Mollie pratade hela tiden och jag bara satt och hummade, mm:ade. Ibland la jag in en fråga? Jag älskar när hon drar igång och berättar om sitt liv.

Vi körde ner till Kåseberga och ale stenar. Platsen var för dagen folktom vilket vi uppskattade extremt mycket. Vi skojade, skrattade och var nära varandra.

Vi checkade in på ett mysigt hotell. Dags för lite spa. Vi började med fiskspa, eller jag gjorde, Mollie var skraj. Så hon satt och fnittrande och tittade på mina fiskar när dom njöt av mina bara fötter.
Vi bytte plats och satte oss i spa:badet, den lyxen har vi ju även hemma men det var skönt att sitta i det varma vattnet och filosofera över livet.

Vi tog en kaffe och lite nötter och spelade lite spel. Mysigt att sitta nybadad i en morgonrock.
Lite vila på rummet innan det var dags att avnjuta middagen. Så himla mysigt när vi satte oss till bords. Hon och jag samtalandes om livet. Vi började med en varsin drink och avslutade med dessert. 

Upp på rummet, där kröp vi ner under täcket och fortaste att mysa.
Jag sammanfattade dagen i min hjärna eller kanske framförallt i mitt hjärta. Det hade varit en magisk dag, en så behövlig dag. En superviktig dag. Bara hon och jag.

Jag somnade nöjd och ovaggad.









Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar