fredag 25 januari 2013

Kicken....



Kickar. Ja kickarnas kick är mer än en bra låt av Imperiet.
Alla kickar vi på något, på olika saker.
Jag har kickat mycket under mitt liv.Säkert inte onormalt mycket men jag vet ändå om det mesta och vissa saker har väl kanske inte varit i godo.
Som så många andra kickade jag som barn på godis. Jakt på godis var ett tillsynes livslångt projekt när man var i 8-10 års åldern. Spänningen på hur och om man skulle lyckas få nån liten godsak till magen under dagen var enorm, man ville ju så gärna ha nåt gott.
När jag blev äldre kickade jag på nikotin och alkohol vilket jag inte heller ser som något ovanligt eller märkligt på något sätt. Alla i högstadiet skulle som det heter "ut" på rasten, man satt vid bänkarna och drog sina första försök till halsbloss, hostan kom men man gav sej inte, man skulle lyckas med bedriften att bli en rökare. Helt sjukt i mina ögon idag. Men man ville väl vara med, utanförskapet var värre än hostan ;)
Jag kickade på idrott, tävlingsinstinkten har funnits hela livet och när jag stod beredd för att rida in på banan var jag nervös, spänd och ett jävlarinamma angrep hela min kropp när jag stod och väntade på min tur. Adrenalinet pumpade och jag älskade känslan.
En kick alltså.

Dom saker jag kickade på som jag inte tycker var hälsosamma mot min kropp dom har jag lyckats trycka undan, jag har satt mej över det.
Jag kickar idag på helt andra saker.
När min ex fru lämnade mej så var jag en slagen hjälte så var det, inget snack om den saken, jag var sårbar, liten och jag var livrädd.
Men på resan har jag kickat ett antal gånger på de jag blivit utsatt för. De kan låta helt sjukt detta, men jag har kickat på att ta med Mollie på alla möjliga upptåg och till alla möjliga ställen, jag ville se om det gick, det gick.
Kicken av att utmana sej och ro det iland.

Jag kickade på att min ex fru gjorde de ena klavertrampet efter det andra. Jag kickade på rättegången och jag har kickat på hennes helt otroliga juridiska ombud.
Jag kickade på radioprogramet, kanske inte just då under sändningen men efter,när allt släppte. Det var stora kraftfulla kickar.
Jag kickade på att maila politiker i dagisfrågan, kicken av att lyckas. Super kicken när jag träffade Beatrice Ask och fick med vår diskussion på film.

Jag kan idag kicka på några speciella rader jag skrivit, antingen till boken men även här i bloggen. Jag kan kicka på ett blogginlägg som jag själv tycker är bra.
Jag kickar på min löpning, när jag når mina mål, vilket är alltid.
Jag kickar på att vara ensam mamma, när jag ser att jag gör så mycket rätt, när Mollie lyser som en sol, att jag faktiskt ser ut till att reda upp detta.
Här kickas det numera ofta på när människor förväntar sej något speciellt av mej, men jag vänder helt, ändra riktning och går en annan väg, kicken av att förvåna, inte förlöjliga eller trycka ner någon annan, bara förvåna dom. När jag gör det oväntade i en så väntad situation.
Dom kickar har jag aldrig upplevt innan, dom har istället fått mej att fundera över om jag gjort rätt eller fel.
Jag vågar nu går min egen väg och den kickar mej.



Just nu kickar jag ;)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar