torsdag 3 januari 2013

Kokpunkten....



Trevligt besök på förmiddagen med bus och lek som följd, en hel del surr med givetvis.
Myset var inte riktigt i samma gamla goda form som hon brukar va när vi gästas av detta besök.
Hon snålade in på kramarna och det var omöjligt att få henne att dela ut några, ibland bjuds det på mängder och ibland som då gårdagen var det helt stopp.

Vi packade åter badväskan, men innan det var dags för bad så skulle vi till Ikea. De är ombyggt, eller rättare sagt helt nybyggt.
Mollie sov nästan hela vägen upp, min uträkning funkade alltså mycket bra ;)
Vi gled in på parkeringen och jag har aldrig sett så många bilar på Ikea parkeringen innan, helt sjukt, förr på de gamla stället var det kanske hundra bilar, nu var det tusental, vad gör alla människor där?

Vi skulle inte ha så mycket, en ny byrå och ett par pallar till Mollie så hon når upp till kranarna på toaletterna.
De skulle kunnat gått på mindre än en halvtimme, men vi skulle äta middag också och jo tjena mittbena, det var minsann inte bara jag och myset som var hungriga.
Jag tror vi stod över en halvtimme i kön, myset var lite orolig så hon satt som ett frimärke på min höft ända tills vi kom fram och kunde börja plocka till oss bestick, servetter med mera.
Jag tog en sallad för 45 kronor och Mollie tog en köttbullstallrik för 15 spänn, det kan väl omöjligt gå ihop sej.
Vi satte oss på vuxenstolar just på grund av att det var så fruktansvärt mycket folk, det fanns ingen annan plats, stackars myset hade ett väldigt bry med att få i sej maten och drickan. Men det gick tillslut.
Vi gick på barnavdelningen och Mollie fick syn på en stol, jag mamman faller ibland pladask för de bruna vackra ögonen. Hepp en stycket stol följde alltså med hem till palatset.

På väg hem körde vi alltså inom badhuset igen, massvis med folk och söta fröken i kassan informerade mej och myset om att vi bara fick vara i till klockan sex för sen började relaxinsimmet, hum undra vad hon menade med det, klämkäck som jag var frågade jag om hon trodde att vi inte skulle passa in där, Hehe hon flinade bara och de gjorde jag med.
Som den lilla fisk hon blivit så var det high life hela tiden.
Inom affären en sväng och sen hem.

Hem ja, när vi kom hem upptäcktes de ganska omgående att pannan blivit överhettad och kokte, hela källaren var som en ångbastu och det dånade från pannan och alla elementen.
Jag behöver verkligen inte den sortens spänning i mitt liv. Utmatning av hetvatten och påfyllnad av kyligare vatten var vad som gällde. Obehagligt men nödvändigt.
Jag räknar kallt med att dagen bli en kylig historia här i borgen, luft i hela systemet gör att noll värme kommer upp och når det boende i huset. Tjolahopp vad kul ;)
Tror vi drar hemifrån ett tag.



Jockarp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar