måndag 28 januari 2013

Tre T....



Lekarna med ord fortsätter mellan mej och min mentor.
Meningar som är långa som hela Sölvesborg disskuteras om dom ska behållas eller kortas, oftast behålls dessa rader. Det är så jag skriver och boken är min.
De finns språkpoliser överallt som älskar att påpeka att de ska vara si eller så. Jag kan lika väl säga det nu så dom slipper dom att bli tjuriga i efterhand.
Är du språkpolis.
-Köpt inte min bok.
Ni andra däremot som gillar mej och att jag sällan bryr mej om meningen är kilometerlång och om jag skriver mej, sej eller dej, ni kan utan problem och med mycket nöje läsa min bok.

Ja jobbet fortsätter, stora delar av gårdagen bestod av pill med boken. De är så grymt spännande att se den växa fram.
Dom tre T:na som varje författare jobba efter stämmer helt klart. Tid, Tålamod och Tålamod.
Jag ser att var sak har sin tid och att det är tålamods krävande
Vi tar bort, ändrar och flyttar, detta med mycket små medel med det kan bli stora förändringar. Ett ord bort och ett litet dit kan göra underverk.
Vissa stycken styckas och kapas med fotkölarna av oss båda. Stycken som  jag ser att jag skrivit i en tid när jag varit väldigt ledsen och nere, delar som inte för boken framåt för fem öre.
Vi är överens om det mesta, men inte om allt och där är det mitt ord som gäller. Min bok, mitt ord, min lag. Ja lite så känns de. Inget tars bort eller ändras på om inte mitt finger är med i spelet.
Inte ens ett litet kommatecken.
Jag gillar jobbet, vi sitter tätt tillsammans och småpratar om de olika delarna och med datorns hjälp kommer vi framåt.
De känns just nu mer än bra. Kul för mej :)

Mollie fick med detta arbete en heldag med mormor och morfar vilket dom var glada över, dom har en långresa inplanerad så massa tid med myset är ju klart ett måste innan dom far iväg på sitt äventyr.
När jag kom hem möttes jag av ett litet vinterklätt mys och hennes kusiner. Alla var rosiga om kinderna och dom såg så friska och pigga ut.

Inslaget bokläsning är ju en favorit både för mej och myset på kvällarna. När jag jobbat eftermiddagsskiften har jag missat denna mysiga stund eftersom myset legat avslappnat på soffan och snarkat när jag kommit hem.
Hon har kämpat med att hålla sej vaken men förlorat båda dagarna. Så vi har lite att ta igen.
Minst halva hennes biblioteket gårs nu igenom vid sängång. Inte mej emot.
Vi läser om Marie som har problem med monster, hon klipper ner månen, men de för med sej problem för alla stadens katter, dom ser inget. Kattsjukhuset blir snabbt överfullt.
Vi läser om fåraherden Daniel, om Lena polis och givetvis om barbapapa.

Jag kan ibland längta efter att läsa en vuxenbok, men jag har gjort de aktiva valet att inte göra det förren min egen bok är klar.
Men jag börja törsta och jag har många böcker som ligger och väntar här hemma på att jag ska vara mogen för läsning igen.


Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar